Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"'In your face'."
Sander SnellinkBusiness Developer Smart Industry VIRO‘In your face’ is het eerste wat me te binnen schiet als ik terugdenk aan de presentatie. Ongemakkelijk en confronterend. En dat is precies zoals dit onderwerp gebracht moet worden. Goed gedaan Ruud!


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Inspirerend presentatie met passie gegeven."
StefanProject Manager Digitalization VerbeekInspirerend presentatie met passie gegeven vond ik heerlijk, de informatie was vaak onbekend en zetten me aan tot nadenken en ook acties om me gedrag op de aarde te verbeteren. Goed vond ik de directheid waarmee je ons aansprak en de interactie die je zocht met ons het publiek. Dank je Ruud.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Gaf mij een wat onmachtig en onbevredigend gevoel."
Roel PollenManaging Director Monceau Automobiles SRLHet was jammer dat Ruud niet genoeg tijd had tijdens zijn voordracht. Er was te weinig tijd voor de uitwerking van wat je er als ‘gewone mens’ aan zou kunnen bijdragen om het geschetste scenario te kunnen helpen keren. Dat gaf mij een wat onmachtig en onbevredigend gevoel. Hoewel dit deels ook de bedoeling zal zijn van de lezing, is het toch wel fijn om ook het idee te hebben er iets aan te kunnen veranderen door je eigen gedrag of de beïnvloeding van anderen. Dat miste mijns inziens in deze specifieke lezing door tijdgebrek, dus ik zou ‘m graag nog eens in z’n geheel zien/horen. Bevlogenheid en presentatie was geweldig!


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Kleine rollercoaster van emoties."
NicoBens TOMRAIk vond het grappig en interessant hoe jouw lezing me in een kleine rollercoaster van emoties deed belanden. Van nieuwsgierigheid tot verontwaardiging tot woede en schaamte en toch een kleine call-to-action op het eind. Dat is meestal niet mijn gewoonte bij andere similaire events. Ik heb nu interesse naar enkele details, studies en boeken die je aanhaalde, dus daarom download ik graag je presentatie. Ik vind het ook enorm sterk en ongezien dat je de powerpoint deelt, en geen PDF. Kudo’s daarvoor.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Ruud dringt diep door tot ons maatschappelijk bewustzijn."
Guido van OijenCommercieel Directeur Cox Geelen BVIn deze presentatie dringt Ruud diep door tot ons maatschappelijk bewustzijn en onze verantwoordelijkheid naar elkaar toe, en dit in een ondernemers context. Verschillende dagen later blijft de presentatie van Ruud mij nog steeds bezighouden terwijl dit volgens hem maar 3 dagen zou duren….


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"I loved it, even though it was painful."
John MoseleyMarketing Dassault SystemesI loved it, even though it was painful. It really challenged me to think and act differently and reinforced my commitment to focus on customers with strong sustainability agendas.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"The wake-up call for everyone - even the ones already awake."
Thomas WesselinkSales Expert Dassault SystemesThe wake-up call for everyone – even the ones already awake – to truly know that it’s up to us if and how we want to change. Ultimately, it’s about actions, not only about acknowledging and repeating the story. What are you going to do?


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Door de 'stijl' van presenteren ontstaat een dynamiek die iedereen scherp houdt."
h. lesterhuisfinancieel directeur DKM Holding B.V.Door de ‘stijl’ van presenteren ontstaat een dynamiek die iedereen scherp houdt, hetgeen de gehele presentatie ten goede komt. Deze wijze van presenteren lokt – zoals jij zelf ook al zegt bij het begin – bij sommige mensen ergernissen of irritatie op, met als gevolg dat er vanuit de aanwezigen ook ongenuanceerde/gekleurde opmerkingen richting de presentator worden afgevuurd. Ik kon mij niet aan de indruk onttrekken dat jij dit een enkele keer minder aangenaam vond. Maar zoals het spreekwoord luidt: wie kaatst kan ook terug verwachten.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Het hoogtepunt van de dag."
Freek HoogervorstAccountmanagement Bluekens EVBeste Ruud,

Bedankt voor het inspirerende, enthousiaste verhaal tijdens het Lean & Green event. Wat mij betreft het hoogtepunt van de dag. De manier waarop jij het bracht, heeft mij van het begin tot het eind geboeid. Het is stof die je tot nadenken zet en haalt mensen uit de waan van de dag. Een keiharde bewustwording waar wij als mens dagelijks mee bezig zijn. Een bewustwording om jezelf aan te vragen: wie ben ik? Nogmaals bedankt!!


Beoordeling

10

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Hoop dat mensen hun gedrag gaan aanpassen."
RobbertDirecteur ING GroenbankIk heb jou in de afgelopen jaren vaker horen spreken, maar deze presentatie gericht op duurzaamheid/klimaat vind ik echt te gek! Je zet mensen aan tot nadenken en ik hoop dat er een aantal mensen tijdens deze meeting hun gedrag gaan aanpassen. Hoop jou graag een keer te kunnen boeken voor een ING event.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Je weet echt mijn persoonlijk kompas te raken."
Renske Jansensr Adviseur Duurzaamheid PostNLBeste Ruud, een van mijn jeukwoorden is een serial entrepreneur, toen ik dat zag staan onder filosoof en auteur dacht ik, oh nee.. zo’n zelfingenomen goeroe die het wel even komt vertellen op basis van heel veel bedrijven die het net wel of net niet hebben gered en een ‘levensveranderende’ vakantie op Bali. Gelukkig werd dat beeld daarna direct volledig weggevaagd. Wat heb jij een heerlijke realistische kijk op een hele complexe materie en weet je echt mijn persoonlijk kompas te raken met de situaties die je schetst. Ik ben ook blij dat je nog hoopvol bent dat we het gaan redden met elkaar, hoe meer ik in de materie kruip hoe meer doom en gloom scenario’s ik in de nabije toekomst zie. Dank voor je humor en je invloedrijke verhaal. Ik ga jouw boekentips ter harte nemen. Dank!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ik ga aan de slag met mezelf en met mijn studenten."
Karlo HeijnenDocent SCM Hogeschool RotterdamRelevant thema die duidelijk maakt dat we als mensheid en als individu op een doodspoor zitten als we zo doorgaan met alleen maar consumeren en afval weg te werpen, geen waarde toe te kennen aan onze aarde en aan de natuur in zijn geheel en als we onze natuurlijke plaats in het ecosysteem niet oppakken. Confronterend, uitdagend en schokkerend probeer je onder mijn vel te komen. Is je gelukt! Ik was al bezig mijn voetafdruk te verkleinen, maar je opmerking dat naar zero emission te streven maar half weg is maakte indruk. We moeten meer teruggeven aan de natuur en dit is ook commercieel te realiseren. Ik ga aan de slag met mezelf en met mijn studenten. Bedankt Ruud voor deze super indringende presentatie!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Een keynote die blijft nagalmen!"
Martijn SantbergenKey Account Manager Vattenfall InChargeEen keynote die blijft nagalmen! Boos, ontroerd, verbijsterd, gegrepen, zijn de woorden die me zo direct te binnen schieten. Ruud weet op onnavolgbare wijze de zaal te confronteren en mee te nemen te nemen in zijn verhaal en persoonlijke missie. Een betere call to action voor aanpassing van ons eigen gedrag en bezinning op de waarden waardoor wij ons in prive als zakelijk laten leiden (in relatie tot de grote uitdagingen van deze tijd) heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Inspirerend!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een zeldzaamheid vandaag de dag."
NiekDirecteur/eigenaar SalipaniIk ben door Ruud’s verhaal en zijn getoonde passie geraakt. Ik heb me geen seconde verveeld en het koste me totaal geen moeite aandachtig en geconcentreerd te blijven. Een zeldzaamheid vandaag de dag. Hoewel een aantal zaken die ten tonele verschenen bekend waren was de getoonde samenhang door Ruud verrassend, grappig ietwat treurig en stemde tot nadenken. Ik heb echt genoten. Dank U.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Werk aan de winkel voor ons allemaal!"
DionKlantadviseur Zorg HertekVan hetgeen Ruud vertelde werd ik ‘stil’ en dacht daarbij gelijk; ‘shit, er moet echt wat gebeuren’. Ik wist dit al een beetje, maar werd er nu echt pakkend mee geconfronteerd. Werk aan de winkel voor ons allemaal!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ruud had duidelijk de wereld vanuit verschillende standpunten beschouwd."
Michiel van der DoesOntwikkelingsmanager Loostad VastgoedontwikkelingPrachtige lezing met inhoud. Ruud is een geoefende spreker met mooie instrumenten om het verhaal binnen te laten komen. Wat ik vooral leuk vond, waren de interactieve stellingen waar voor elke reactie uit de zaal een uitgebreid inhoudelijk scenario werd geschetst. Ruud had duidelijk de wereld vanuit verschillende standpunten beschouwd. Een verademing ten opzichte van de een-dimensionele blik van de maatschappij op dit moment.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een zeer indrukwekkende beleving!"
Guido PetersBusiness Development CarebuilderDeze lezing is veel meer dan een lezing, het is een zeer indrukwekkende beleving! Enerzijds door (de ernst van) de thematiek, maar zeker ook door de manier waarop de boodschap gebracht wordt door Ruud: virtuoos taalgebruik, vloeiende verhaallijn, tempo en humor maar wel van het soort dat de boodschap versterkt. En die blijft hangen! Als je al niet over jouw impact op de maatschappij en aarde nadacht, dan ben je nu zeker wakker geschud, en hopelijk ga je over tot persoonlijke actie.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Weet telkens weer 'significant impact' te bewerkstelligen."
FelixCIO CillessenHoi Ruud, was voor mij derde keer, wat mij raakt is dat je telkens weer ‘significant impact’ weet te bewerkstelligen en ik er nu nog regelmatig met plezier, ondanks de aangestipte problematiek, aan terug denk. Dank voor deze inspiratie en wake-up.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een inspiriment van Ruud Veltenaar vergeet je niet licht."
Arjan LamberinkDirecteur Lambeirnk Makelaars & AdviseursEen inspiriment van Ruud Veltenaar vergeet je niet licht. Wanneer hij begint met spreken zit hij na de eerste zin al in je hoofd. Hij schudt je wakker uit je gelatendheid, schuurt je lang gesuste geweten op en breekt elk muurtje van cynisme over de klimaatcrisis tot de laatste steen af. Van nagenoeg elke deelnemer heb ik verontrustende reacties mogen ontvangen over verwarring, angst en urgentie. En daar is het juist om te doen: wij hebben het immers over de voedingsbodem onder ons bestaan: onze planeet.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Je hebt de kracht om mensen te activeren."
Roel FrijlingTeamleider Bachelor fulltime degree NHL-STENDEN Hotel Management SchoolJe hebt de kracht om mensen te activeren en bewustwording te creëeren wat er echt toe doet in deze wereld. De feiten en cijfers gaan soms heel snel, waardoor het perspectief plaatsen ingewikkeld is. Heel mooi om te zien hoe je een soms wat abstract thema, pragmatisch kunt aanvliegen. Wat je per individu hier kunt betekenen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu