Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"Ik ga hier meer mee doen dan ik tot dusver heb gedaan."
Wilko WesterhofShaving System Architect PhilipsHet is bijzonder dat, als alle feiten die ik eigenlijk wel weet m.b.t. klimaatverandering en onze rol daarin weer op een rij worden gezet, ik toch weer geschokt ben. Ook door de lauwe reactie die we daar als gemiddeld individu en samenleving op hebben. Ruud’s verhaal maakte dat ook weer even helder. Verfrissend vind ik zijn 2 scenario benadering: links om of rechtsom komt het wel weer goed, maar we zitten nu op het voor onszelf meest pijnlijke spoor. Ik ga hier meer mee doen dan ik tot dusver heb gedaan.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een verademing om u zo te horen spreken."
Meike HoekMarketing Manager KvikEen verademing om u zo te horen spreken. Ik kreeg een gevoel van nederigheid en werd zelf een beetje radeloos. Een call to action voor mij als persoon.

Wat ik merkwaardig vind, is hoe er mensen zijn die zo biased zijn en het niet ‘geloven’ of zo weinig zelf reflectie hebben en enkel naar anderen kijken. Ik had last van het publiek – en hoe kan ik dit gesprek aan gaan met hen? In plaats van ‘weg te lopen’ of te negeren. Dus hoe zorg ik ervoor dat ik als niet Expert – toch op een eenvoudige manier het gesprek met hen aan kan gaan – ipv ‘weg te lopen’.

Tenslotte – ik ben heel benieuwd naar wat voor u het moment van ‘urgentie’ was – wanneer bent u / of waardoor bent u als spreker over duurzaamheid begonnen?


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Dus ik vond dit op hoog niveau inspirerend."
Sjoerd KooijmanProgrammamanager Transformatie Gemeente WestlandMet bevlogenheid en een sterk staaltje humor belicht je leiderschap vanuit een verfrissend andere hoek, namelijk; de wereld en alles wat er op leeft. Inspirerend en confronterend tegelijk. Mij heb je in ieder geval op een andere manier naar mijn eigen voetdruk laten kijken en ik heb ook al wat wijzigingen doorgevoerd. Ben nog wat zoekend in wat ik er mee kan wat betreft het thema ‘leiderschap’ in pragmatische zin, maar ik denk dat het vooral de bedoeling was bewustwording te creëren en laten we eerlijk zijn, de leiderschaps- en management workshops kunnen we zelf wel uittekenen. Dus ik vond dit op hoog niveau inspirerend. Dank daarvoor!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Zijn aanwezigheid maakt impact."
Ruud van RheenenDirecteur EmergentieRuud sleept je mee in zijn verhaal en laat je er snel mede-eigenaar van zijn. Hij zoekt graag de interactie met mensen op en kan, mede door zijn jarenlange (internationale) ervaring als ondernemer, erg goed en leuk inspelen op vragen en reacties. Zijn aanwezigheid maakt impact en laat je nog lang nadenken over zijn boodschap en terugblikken op een inspirerend moment!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Continu op het randje van mijn stoel gezeten."
Tamara BurgersFinancieringsspecialist RabobankIk heb genoten van een dynamische presentatie, continu op het randje van mijn stoel gezeten en ben aangezet tot nadenken. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Doe het met kleine stappen en hou het dicht bij jezelf. Voor mij is er nog een hoop werk aan de winkel, bleek ook uit mijn overshoot datum.

Thuis zijn mijn puber kinderen nog veel te weinig bezig met de toekomst van de aarde. Schokkend omdat het hun toekomst is. Hopelijk kan ik ze aan de hand van jouw presentatie meekrijgen en ook hen stappen te laten zetten op weg naar een betere wereld.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ook in de golfwereld zijn bewustwording en verandering ontzettend nodig."
Alfred GeitenbeekDirector Strategic Business Development Royal EijkelkampUitermate inspirerende en confronterende presentatie, die juist in “old school” golfend Nederland heel waardevol is. Je hebt mensen aan het denken gezet en vooral een spiegel voorgehouden. Ik reis voor mijn werk en schrok van de consequenties (carbon footprint). Ik denk bewust te leven met oog voor de klimaatverandering, maar zie de effecten van mijn reisgedrag. Ook in de golfwereld (of misschien juist daar, gezien het aantal beslissers dat lid is) zijn bewustwording en verandering ontzettend nodig. Belangrijk daarvoor is niet te beschuldigen en wijzen, wat jij in jouw presentatie perfect verwoordde.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Aanrader voor eenieder om deze presentatie bij te wonen en te ervaren."
Jolanda MensFinancieringspecialist RabobankIn een aansprekende presentatie neemt Ruud Veltenaar je mee in de duurzaamheidstransitie waar we momenteel inzitten. Echter maakt hij het persoonlijk. Het is geen hoogover ‘we moeten verduurzamen want’ maar juist vanuit de wereldproblematiek weet Ruud het terug te brengen naar jezelf en naar je eigen menselijke kant. Hij geeft daarnaast praktische aanbevelingen met wat je zelf kan doen en welke boeken en publicaties je tot je kan nemen. Met de berekening van je eigen ‘earth overshootday’ kom je tot een schrikbarend inzicht waarbij zelfreflectie en actie tot verandering niet achterwege kan blijven. Aanrader voor eenieder om deze presentatie bij te wonen en te ervaren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Jouw dynamische verhaal heeft mij enorm aan het denken gezet."
Tamara BurgersFinancieringsspecialist RabobankJouw dynamische verhaal heeft mij enorm aan het denken gezet en tot een schokkend inzicht gebracht. Met name over mijn eigen plaats en rol binnen de noodzakelijke transitie. Door mijn puber kinderen en hun gebrek aan interesse in dit onderwerp wordt ik ook nog eens geconfronteerd met een op dit vlak falende opvoeding. Ik ben geïnspireerd. Er is werk aan de winkel!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Het moest schuren! En dat deed het."
Caroline HensbergenCommunity Manager RabobankRuud, ik vond het ontzettend goed en precies wat we voor ogen hadden. Het moest schuren! En dat deed het. Lang niet iedereen was blij met wat je vertelde, maar het is nodig. Dus dank!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Datgene wat mij het meeste is bijgebleven zijn de Good Life Goals."
Gerard van der Kuildirecteur TOFDatgene wat mij het meeste is bijgebleven zijn de Good Life Goals. Ze gaven inspiratie om het in eerste instantie te bespreken in mijn GMO. En na te gaan of we dit als school kunnen meenemen in ons nieuw schoolplan dat geschreven gaat worden. En zo teamleden, leerlingen en ouders te inspireren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
""Nu aan ons zelf om iets te doen voor de toekomst van onze planeet.""
Roger BloemDirectie Bloem GroupRuud verteld je het het verhaal, dat je niet wil horen en normaal ook niet hoort. Ik hoop dat Ruud dit aan het grote publiek kan laten horen, zodat er ingegrepen kan worden. Nu aan ons zelf om iets te doen voor de toekomst van onze planeet en misschien wel ons ras.

Succes Ruud.

Groet,
Roger


Beoordeling

7

Score Inhoud

8

Score Spreker
""Een confronterend, alarmerend en ongemakkelijk verhaal.""
Peter WinkelerCommercieel manager Van Meijel Automatisering BVEen confronterend, alarmerend en ongemakkelijk verhaal over de veranderende transitie waarin we in zitten als mensheid. Een belangrijk spiegel die wordt voorgehouden die vraagt om actie. Van iedereen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Wat werd ik wakker geschud tijdens de presentatie!"
Kirby van der AaInternship Manager HMSM - ZuydWat werd ik wakker geschud tijdens de presentatie! Voor mij was de inhoud kristal helder en waren de persoonlijke voorbeelden hoe binnen het gezin van Ruud invulling gegeven werd aan hun doelstellingen inspirerend. De duur van de presentatie had +/- 30 minuten korter mogen zijn voor mij.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Laatste zetje dat ik nodig had."
Kyra van OorschotInternship Manager ZuydErg boeiende presentatie, laatste zetje dat ik nodig had om ook met mijn kinderen over dit onderwerp in gesprek te gaan en er een gezamenlijk project van te maken. Dank hiervoor!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Woorden die het hart en de essentie raken."
Lidy de BoerTeamleider Openbaar Onderwijs GroningenKrachtige lezing met beelden en woorden die het (mijn!) hart en de (mijn) essentie raken. Ruud schudt je wakker en zet je aan tot nadenken… en handelen; zijn boodschap is confronterend en uitdagend!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Waardevolle inzichten gekregen."
Geno Mijnenadj. directeur Kremer BVHet eerste gedeelte van de lezing ging over de wereld en de problematieken. Ook bedoelt om een spiegel voor te houden. Dat lukte wel…. Na de pauze werd de lezing meer gericht op het thema inspirerend leiderschap en de energietransitie. Dit sloot aan bij onze visie en richting voor de toekomst. Waardevolle inzichten gekregen.


Beoordeling

7

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Met zowel het gevoel van 'aiiii' als ' we can do this' ging ik naar huis."
Judit WillemsHR adviseur Servicecentrum MERHet is een kunst om een zwaar thema voor ons als mensheid met deze lichtheid te brengen! Ruud kon dat! Zowel de heldere spiegel die hij voorhield, de diepgang en ook de oplossingsrichtingen spraken me heel erg aan. Met zowel het gevoel van ‘aiiii’ als ‘ we can do this’ ging ik naar huis. Geraakt én geïnspireerd! Mega aanrader! Dank je wel Ruud 🙂


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Energiek, relevant, boeiend presentatie."
Meindert BosCreative Director B&C InternationalEnergiek, relevant, boeiend presentatie. Had achteraf eigenlijk heel graag interactie gehad waarom we die simpele dingen niet doen, waarom we ‘verslaafd’ zijn aan groei, en of de 5% rijkste mensen juist bezig is om het nageslacht dmv rijkdom te laten overleven ten koste van ‘alles’ wat sustainability niet helpt.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Met veel inspiratie naar huis gegaan."
Robert NijboerEigenaar Oburon DesignQua inhoud indrukwekkend en zet erg aan tot nadenken. Qua persoonlijkheid top. Met veel inspiratie naar huis gegaan om aan de slag te gaan met mezelf en mijn gezin! Enige dat mij stoorde was het ‘ik doe dit niet om op te scheppen’ na het vermelden van alle wapenfeiten (dit kwam meerdere keren terug)… is totaal overbodig bij een spreker met een verhaal dat zo goed is en deed afbreuk aan de boodschap… Tweede puntje… ik zou de presentatie zelf een keer in het Nederlands vertalen, zeker als deze ook vaak voor een Nederlands publiek… Ik spreek zelf vloeiend Engels, maar de hoeveelheid Engelse termen leidde mij toch af van het verhaal.

Dit zijn de enige twee punten die ik heb, voor de rest niets dan complimenten voor deze indrukwekkende lezing.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Er wordt een zaadje gepland."
Ruud van OnselenMede-eigenaar InAVate audio & video solutionsDe lezing welke in heb bijgewoond was erg interessant en een echte eye-opener . Op een grappige maar confronterende manier worden de mensen actief betrokken bij de presentatie. Er wordt een zaadje gepland dat hopelijk uitgroeit tot dat wat dringend op grote schaal hard nodig is.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu