Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"Het hoogtepunt van de dag."
Freek HoogervorstAccountmanagement Bluekens EVBeste Ruud,

Bedankt voor het inspirerende, enthousiaste verhaal tijdens het Lean & Green event. Wat mij betreft het hoogtepunt van de dag. De manier waarop jij het bracht, heeft mij van het begin tot het eind geboeid. Het is stof die je tot nadenken zet en haalt mensen uit de waan van de dag. Een keiharde bewustwording waar wij als mens dagelijks mee bezig zijn. Een bewustwording om jezelf aan te vragen: wie ben ik? Nogmaals bedankt!!


Beoordeling

10

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Hoop dat mensen hun gedrag gaan aanpassen."
RobbertDirecteur ING GroenbankIk heb jou in de afgelopen jaren vaker horen spreken, maar deze presentatie gericht op duurzaamheid/klimaat vind ik echt te gek! Je zet mensen aan tot nadenken en ik hoop dat er een aantal mensen tijdens deze meeting hun gedrag gaan aanpassen. Hoop jou graag een keer te kunnen boeken voor een ING event.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Je weet echt mijn persoonlijk kompas te raken."
Renske Jansensr Adviseur Duurzaamheid PostNLBeste Ruud, een van mijn jeukwoorden is een serial entrepreneur, toen ik dat zag staan onder filosoof en auteur dacht ik, oh nee.. zo’n zelfingenomen goeroe die het wel even komt vertellen op basis van heel veel bedrijven die het net wel of net niet hebben gered en een ‘levensveranderende’ vakantie op Bali. Gelukkig werd dat beeld daarna direct volledig weggevaagd. Wat heb jij een heerlijke realistische kijk op een hele complexe materie en weet je echt mijn persoonlijk kompas te raken met de situaties die je schetst. Ik ben ook blij dat je nog hoopvol bent dat we het gaan redden met elkaar, hoe meer ik in de materie kruip hoe meer doom en gloom scenario’s ik in de nabije toekomst zie. Dank voor je humor en je invloedrijke verhaal. Ik ga jouw boekentips ter harte nemen. Dank!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ik ga aan de slag met mezelf en met mijn studenten."
Karlo HeijnenDocent SCM Hogeschool RotterdamRelevant thema die duidelijk maakt dat we als mensheid en als individu op een doodspoor zitten als we zo doorgaan met alleen maar consumeren en afval weg te werpen, geen waarde toe te kennen aan onze aarde en aan de natuur in zijn geheel en als we onze natuurlijke plaats in het ecosysteem niet oppakken. Confronterend, uitdagend en schokkerend probeer je onder mijn vel te komen. Is je gelukt! Ik was al bezig mijn voetafdruk te verkleinen, maar je opmerking dat naar zero emission te streven maar half weg is maakte indruk. We moeten meer teruggeven aan de natuur en dit is ook commercieel te realiseren. Ik ga aan de slag met mezelf en met mijn studenten. Bedankt Ruud voor deze super indringende presentatie!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Een keynote die blijft nagalmen!"
Martijn SantbergenKey Account Manager Vattenfall InChargeEen keynote die blijft nagalmen! Boos, ontroerd, verbijsterd, gegrepen, zijn de woorden die me zo direct te binnen schieten. Ruud weet op onnavolgbare wijze de zaal te confronteren en mee te nemen te nemen in zijn verhaal en persoonlijke missie. Een betere call to action voor aanpassing van ons eigen gedrag en bezinning op de waarden waardoor wij ons in prive als zakelijk laten leiden (in relatie tot de grote uitdagingen van deze tijd) heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Inspirerend!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een zeldzaamheid vandaag de dag."
NiekDirecteur/eigenaar SalipaniIk ben door Ruud’s verhaal en zijn getoonde passie geraakt. Ik heb me geen seconde verveeld en het koste me totaal geen moeite aandachtig en geconcentreerd te blijven. Een zeldzaamheid vandaag de dag. Hoewel een aantal zaken die ten tonele verschenen bekend waren was de getoonde samenhang door Ruud verrassend, grappig ietwat treurig en stemde tot nadenken. Ik heb echt genoten. Dank U.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Werk aan de winkel voor ons allemaal!"
DionKlantadviseur Zorg HertekVan hetgeen Ruud vertelde werd ik ‘stil’ en dacht daarbij gelijk; ‘shit, er moet echt wat gebeuren’. Ik wist dit al een beetje, maar werd er nu echt pakkend mee geconfronteerd. Werk aan de winkel voor ons allemaal!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ruud had duidelijk de wereld vanuit verschillende standpunten beschouwd."
Michiel van der DoesOntwikkelingsmanager Loostad VastgoedontwikkelingPrachtige lezing met inhoud. Ruud is een geoefende spreker met mooie instrumenten om het verhaal binnen te laten komen. Wat ik vooral leuk vond, waren de interactieve stellingen waar voor elke reactie uit de zaal een uitgebreid inhoudelijk scenario werd geschetst. Ruud had duidelijk de wereld vanuit verschillende standpunten beschouwd. Een verademing ten opzichte van de een-dimensionele blik van de maatschappij op dit moment.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een zeer indrukwekkende beleving!"
Guido PetersBusiness Development CarebuilderDeze lezing is veel meer dan een lezing, het is een zeer indrukwekkende beleving! Enerzijds door (de ernst van) de thematiek, maar zeker ook door de manier waarop de boodschap gebracht wordt door Ruud: virtuoos taalgebruik, vloeiende verhaallijn, tempo en humor maar wel van het soort dat de boodschap versterkt. En die blijft hangen! Als je al niet over jouw impact op de maatschappij en aarde nadacht, dan ben je nu zeker wakker geschud, en hopelijk ga je over tot persoonlijke actie.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Weet telkens weer 'significant impact' te bewerkstelligen."
FelixCIO CillessenHoi Ruud, was voor mij derde keer, wat mij raakt is dat je telkens weer ‘significant impact’ weet te bewerkstelligen en ik er nu nog regelmatig met plezier, ondanks de aangestipte problematiek, aan terug denk. Dank voor deze inspiratie en wake-up.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een inspiriment van Ruud Veltenaar vergeet je niet licht."
Arjan LamberinkDirecteur Lambeirnk Makelaars & AdviseursEen inspiriment van Ruud Veltenaar vergeet je niet licht. Wanneer hij begint met spreken zit hij na de eerste zin al in je hoofd. Hij schudt je wakker uit je gelatendheid, schuurt je lang gesuste geweten op en breekt elk muurtje van cynisme over de klimaatcrisis tot de laatste steen af. Van nagenoeg elke deelnemer heb ik verontrustende reacties mogen ontvangen over verwarring, angst en urgentie. En daar is het juist om te doen: wij hebben het immers over de voedingsbodem onder ons bestaan: onze planeet.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Je hebt de kracht om mensen te activeren."
Roel FrijlingTeamleider Bachelor fulltime degree NHL-STENDEN Hotel Management SchoolJe hebt de kracht om mensen te activeren en bewustwording te creëeren wat er echt toe doet in deze wereld. De feiten en cijfers gaan soms heel snel, waardoor het perspectief plaatsen ingewikkeld is. Heel mooi om te zien hoe je een soms wat abstract thema, pragmatisch kunt aanvliegen. Wat je per individu hier kunt betekenen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ik ga hier meer mee doen dan ik tot dusver heb gedaan."
Wilko WesterhofShaving System Architect PhilipsHet is bijzonder dat, als alle feiten die ik eigenlijk wel weet m.b.t. klimaatverandering en onze rol daarin weer op een rij worden gezet, ik toch weer geschokt ben. Ook door de lauwe reactie die we daar als gemiddeld individu en samenleving op hebben. Ruud’s verhaal maakte dat ook weer even helder. Verfrissend vind ik zijn 2 scenario benadering: links om of rechtsom komt het wel weer goed, maar we zitten nu op het voor onszelf meest pijnlijke spoor. Ik ga hier meer mee doen dan ik tot dusver heb gedaan.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een verademing om u zo te horen spreken."
Meike HoekMarketing Manager KvikEen verademing om u zo te horen spreken. Ik kreeg een gevoel van nederigheid en werd zelf een beetje radeloos. Een call to action voor mij als persoon.

Wat ik merkwaardig vind, is hoe er mensen zijn die zo biased zijn en het niet ‘geloven’ of zo weinig zelf reflectie hebben en enkel naar anderen kijken. Ik had last van het publiek – en hoe kan ik dit gesprek aan gaan met hen? In plaats van ‘weg te lopen’ of te negeren. Dus hoe zorg ik ervoor dat ik als niet Expert – toch op een eenvoudige manier het gesprek met hen aan kan gaan – ipv ‘weg te lopen’.

Tenslotte – ik ben heel benieuwd naar wat voor u het moment van ‘urgentie’ was – wanneer bent u / of waardoor bent u als spreker over duurzaamheid begonnen?


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Dus ik vond dit op hoog niveau inspirerend."
Sjoerd KooijmanProgrammamanager Transformatie Gemeente WestlandMet bevlogenheid en een sterk staaltje humor belicht je leiderschap vanuit een verfrissend andere hoek, namelijk; de wereld en alles wat er op leeft. Inspirerend en confronterend tegelijk. Mij heb je in ieder geval op een andere manier naar mijn eigen voetdruk laten kijken en ik heb ook al wat wijzigingen doorgevoerd. Ben nog wat zoekend in wat ik er mee kan wat betreft het thema ‘leiderschap’ in pragmatische zin, maar ik denk dat het vooral de bedoeling was bewustwording te creëren en laten we eerlijk zijn, de leiderschaps- en management workshops kunnen we zelf wel uittekenen. Dus ik vond dit op hoog niveau inspirerend. Dank daarvoor!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Zijn aanwezigheid maakt impact."
Ruud van RheenenDirecteur EmergentieRuud sleept je mee in zijn verhaal en laat je er snel mede-eigenaar van zijn. Hij zoekt graag de interactie met mensen op en kan, mede door zijn jarenlange (internationale) ervaring als ondernemer, erg goed en leuk inspelen op vragen en reacties. Zijn aanwezigheid maakt impact en laat je nog lang nadenken over zijn boodschap en terugblikken op een inspirerend moment!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Continu op het randje van mijn stoel gezeten."
Tamara BurgersFinancieringsspecialist RabobankIk heb genoten van een dynamische presentatie, continu op het randje van mijn stoel gezeten en ben aangezet tot nadenken. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Doe het met kleine stappen en hou het dicht bij jezelf. Voor mij is er nog een hoop werk aan de winkel, bleek ook uit mijn overshoot datum.

Thuis zijn mijn puber kinderen nog veel te weinig bezig met de toekomst van de aarde. Schokkend omdat het hun toekomst is. Hopelijk kan ik ze aan de hand van jouw presentatie meekrijgen en ook hen stappen te laten zetten op weg naar een betere wereld.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ook in de golfwereld zijn bewustwording en verandering ontzettend nodig."
Alfred GeitenbeekDirector Strategic Business Development Royal EijkelkampUitermate inspirerende en confronterende presentatie, die juist in “old school” golfend Nederland heel waardevol is. Je hebt mensen aan het denken gezet en vooral een spiegel voorgehouden. Ik reis voor mijn werk en schrok van de consequenties (carbon footprint). Ik denk bewust te leven met oog voor de klimaatverandering, maar zie de effecten van mijn reisgedrag. Ook in de golfwereld (of misschien juist daar, gezien het aantal beslissers dat lid is) zijn bewustwording en verandering ontzettend nodig. Belangrijk daarvoor is niet te beschuldigen en wijzen, wat jij in jouw presentatie perfect verwoordde.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Aanrader voor eenieder om deze presentatie bij te wonen en te ervaren."
Jolanda MensFinancieringspecialist RabobankIn een aansprekende presentatie neemt Ruud Veltenaar je mee in de duurzaamheidstransitie waar we momenteel inzitten. Echter maakt hij het persoonlijk. Het is geen hoogover ‘we moeten verduurzamen want’ maar juist vanuit de wereldproblematiek weet Ruud het terug te brengen naar jezelf en naar je eigen menselijke kant. Hij geeft daarnaast praktische aanbevelingen met wat je zelf kan doen en welke boeken en publicaties je tot je kan nemen. Met de berekening van je eigen ‘earth overshootday’ kom je tot een schrikbarend inzicht waarbij zelfreflectie en actie tot verandering niet achterwege kan blijven. Aanrader voor eenieder om deze presentatie bij te wonen en te ervaren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Jouw dynamische verhaal heeft mij enorm aan het denken gezet."
Tamara BurgersFinancieringsspecialist RabobankJouw dynamische verhaal heeft mij enorm aan het denken gezet en tot een schokkend inzicht gebracht. Met name over mijn eigen plaats en rol binnen de noodzakelijke transitie. Door mijn puber kinderen en hun gebrek aan interesse in dit onderwerp wordt ik ook nog eens geconfronteerd met een op dit vlak falende opvoeding. Ik ben geïnspireerd. Er is werk aan de winkel!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu