Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"Pragmatisch en toch 'out of the box'."
Edwin OskamSales manager KommaGoInspirerende sessie die aanzet tot denken. Pragmatisch en toch ‘out of the box’. Prikkelend, zonder ‘zwevend’ aan te voelen. Het tempo, verhaal en de afwisseling maken dat je geboeid luistert van begin tot eind.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Vernieuwend binnen diëtistenland."
LydiaDietist Diëtistenpraktijk Lydia SchotemaInspirerend en vernieuwend binnen diëtistenland. Een presentatie wat aanzet om na te denken. Ademloos zitten luisteren zoals zovelen om mij heen.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ruud slaat precies de juiste toon aan."
Sven HaverkampStudent consultant VVA InformatiseringHet is de toon die de muziek maakt, en Ruud slaat precies de juiste toon aan. Een verhaal vol confronterende feiten die je dwingen in de spiegel te kijken. Na Ruuds verhaal heb ik in ieder geval besloten tweedehands kleding te kopen en de auto niet meer te pakken als het niet hoeft. Bedankt Ruud!


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Van begin tot eind boeiend gehouden."
Karin RewatDiëtist DietiqueVan begin tot eind boeiend gehouden. Ik had het gevoel in een show terecht zijn gekomen.. Er is een verschil tussen grappig ‘doen’ en grappig ‘zijn’. Het laatste is Ruud, en dan ook nog met een zeer dringende boodschap mee naar huis en het met je naasten willen delen, nou dat is knap hoor! Ik zou zo bij een volgende presentatie aanwezig willen zijn!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Je doet duidelijk iets waar je goed in bent en waar je plezier in hebt."
LoesDietist SCVooral het eerste stuk van de presentatie straalde je enthousiasme en passie door de zaal. Je doet duidelijk iets waar je goed in bent en waar je plezier in hebt en hebt ons allen aan het denken gezet.
Het tweede deel (zorg inhoudelijk) raakte merkbaar minder je eigen expertise maar was zeker netjes vormgegeven.
Ps. volgende keer aan de catering doorgeven dat niemand meer een broodje ham durft te consumeren met de lunch. 🙂


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Enige olifant in de porseleinkast die wél durft te schoppen."
BabetBusiness development Egeria (ered)Prikkelende lezing, outsider view (erg nodig in deze toch nog behoorlijk traditionele wereld). Enige olifant in de porseleinkast die wél durft te schoppen. Maar tegelijkertijd ook aandraagt wat je met de scherven kan doen. Dank


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"De voordracht van Ruud drukt je weer eens op de feiten."
Hans de WitEigenaar J.de Wit Advies & Expertise bvDe voordracht van Ruud drukt je weer eens op de feiten. Maar ik denk niet dat je met lezingen het gedrag van mensen en regeringen kan omdraaien, veranderen is niet genoeg. Hoe draagt nu China al bij met de verwoesting van onze planeet? Maar als we de aarde voor de mensheid kunnen behouden zou dit een goede zaak zijn. Zeker ook niet na deze lezing. Dat wij in het westen nu de mogelijkheid hebben om vooraan te lopen in dit kwalijke proces wil nog niet zeggen dat de rest van de mensheid op aarde zich bewust beperkt. Maar we werden weer eens met de realiteit geconfronteerd.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Veel lessen te leren in deze keynote!"
YvonneDirecteur Blauwhoed Studio BlauwhoedInteressante onderwerpen (o.a. focus lange termijn, sociale en ecologische impact, doing well/doing well, duurzaamheid) waarvan de urgentie heel goed is overgebracht aan de zaal. Sterke presentatie.
Goede oproep aan alle lidbedrijven om NU te acteren. Cruciaal, aangezien nog een groot deel van de branche nog altijd voor zichzelf gaat en niet voor samen en op meer-meer-meer zit.. Veel lessen te leren in deze keynote! Veel dank voor de kennis en inspiratie.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Meer pakkend dan dat je in het begin doet denken."
Martin SchuilenklopperLeidinggevend Monteur IBBREerst was het een verhaal waarvan ik dacht dat het mij niet heel veel zou doen. Later in de lezing draaide die mening en een dag later zette het me toch ook aan het denken. Al met al denk ik dat het toch meer pakkend is dan dat je in het begin doet denken en houd het je in je onderbewust zijn toch bezig.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Blijf ons en de sector wakker schudden en prikkelen!"
Daco BokxDirecteur - Ontwikkelaar BEMOG ProjektontwikkelingNa je eerste presentatie bij de BAM in de tramremise in Den Haag in 2018 enthousiast geworden van je serieuze boodschap, dit is verder uitgebouwd door jouw verhaal tijdens het BEMOG 50 jarig bestaan in Zwolle op 12 maart 2020, en nu nog pakkender (voor mij) tijdens de Dag van de Projectontwikkeling van de NEPROM vorige week. Blijf ons en de sector wakker schudden en prikkelen!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Voor mij was dit de meest waardevolle bijeenkomst van de dag."
Romélia SchwarzkächelFounder New Habitz B.V.Wat een inspirerend betoog! Voor mij was dit de meest waardevolle bijeenkomst van de dag. Van het begin tot het einde wist Ruud mij te boeien. Ruud gaf mij met zijn verhaal bevestiging op thema’s waar ik op aan het werken ben, plus inspiratie, motivatie en richting. Zijn energie en stijl zijn uniek. Dank Ruud, erg dankbaar dat ik naar je mocht luisteren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Een geboren spreker."
Tom StrousTechnisch Operationeel Manager Remade in HollandEen geboren spreker die door middel van zijn kennis en brononderzoek een gepassioneerd verhaal weet te vertellen. Hiermee maakt hij het niet alleen leuk om naar te luisteren, maar weet hij ook zijn boodschap duidelijk over te brengen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ruud gebruikt ook humor/ironie, wat erg verfrissend is."
Anne van de KerkhofProject & Award Support Officer Tilburg UniversiteitInhoud was super interessant en Ruud wist het erg overtuigend te brengen en mensen te pakken met de presentatie, jammer dat het zo snel moest gaan waardoor ik soms geen tijd had om alle informatie echt tot me door te laten dringen. Ruud liet genoeg stiltes tijdens zijn presentatie vallen om de informatie op je in te laten werken, ik heb het meer over de lengte van de presentatie. Ruud gebruikt ook humor/ironie, wat erg verfrissend is.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ruud Veltenaar gaf ons ontiegelijk op de donder."
Piet BoomsmaProgramma manager Euregio Rijn-WaalEen schokkende ervaring. Ruud Veltenaar gaf ons ontiegelijk op de donder. De aanwezige politici en ambtenaren klapten hard en vertelden vervolgens hoe geweldig hun beleid bijdroeg aan de oplossing van de ons voorgespiegelde problematiek. Daarom heb ik mijn waardering voor de spreker teruggeschroefd van een 9 naar een 6. want hoe geweldig Ruud Veltenaar ook is als spreker, er ontbreekt duidelijk wat: zijn boodschap wordt niet gehoord. Zelf schaamde ik me kapot en ook dat heeft niet geholpen…


Beoordeling

9

Score Inhoud

6

Score Spreker
"Ik ben nog steeds erg geïnspireerd door het verhaal."
Bonnie TeunissenAdviseur Community Development Avalon AdviesIk ben nog steeds erg geïnspireerd door het verhaal. Ik merk dat het mij helpt om beter te verwoorden wat er aan de hand is en waarom het zo belangrijk is dat we ons gedrag gaan veranderen. Erg fijn! Ik ga je boek ook nog lezen.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Dit geeft ons weer nieuwe inzichten en aanknopingspunten richting Management en leidinggevenden."
Mirjam de VriesBusiness Excellence Manager GEODISHet was een hele enthousiaste prikkelende lezing die velen aan het denken heeft gezet en waar nog lang naar terug rerefereerd zal worden. Vanuit Business Excellence proberen we een juiste balans na te streven richting alle stakeholders, maar met name de aandacht voor onze PLANET gaat niet vanzelf. Dit geeft ons weer nieuwe inzichten en aanknopingspunten richting Management en leidinggevenden, top!


Beoordeling

10

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Bevlogen, het is eenvoudig om de aandacht erbij te houden."
Trynke PapaDocent/Onderzoeker SaxionBevlogen, het is eenvoudig om de aandacht erbij te houden. De interesse is geprikkeld om verder te lezen en te zoeken op de vele links en aanknopingspunten die in het verhaal zaten. Ik vind het ook prettig om eens een verhaal te horen dat niet uitsluitend technisch inhoudelijk is, dat horen we als ingenieurs al veel. Er werd op een goede manier omgegaan met wat ‘drammerige’ mensen in de zaal, die uit zichzelf onmogelijk zouden ophouden met hun punt maken. Zij konden hun zegje doen, er werd geluisterd en gereageerd, maar toen netjes afgekapt. Dit is erg belangrijk voor de overige toehoorders, die komen voor Ruud’s verhaal, en niet voor een uitvoerige discussie of het IPCC goed werk verricht.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Te begrijpen voor iedereen op elke leeftijd en met elk beroep."
Bram JansenStrategisch projectleider VOvAVond het geweldig dat het precies ging over de kern, wat te begrijpen is voor iedereen op elke leeftijd en met elk beroep. Ik heb net de notities nagelezen die leerlingen maakten tijdens het verhaal en ze wisten precies waarover het ging en ze waren onwijs geïnspireerd. Ook tijdens de groepsgesprekken met collega’s werden onderdelen van het verhaal aangehaald, dus het resoneerde!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Heerlijk energiek, windt er geen doekjes om."
Thijs BuddinghProgrammamanager LOIHeerlijk energiek, windt er geen doekjes om en weet waar hij het over heeft, gestaafd door wetenschappelijk onderzoek. Ondanks dat de opwarming van de aarde en alle problemen die daar mee samen hangen geen goed nieuws is voor ons allen, weet Ruud dit helder en met humor te brengen en denkt daarbij ook in oplossingen.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ruud betrekt je hierbij, je kan er gewoon niet omheen.."
Wouter HoomanBusiness Developer Hollander TechniekWat een bevlogenheid! De manier waarop de mondiale problemen duidelijk worden geadresseerd maakt ons wakker, gelijktijdig worden deze grote problemen ook weer mooi teruggebracht naar het individuele niveau (je eigen invloedsfeer)! Ruud betrekt je hierbij, je kan er gewoon niet omheen.. En dat is ook hoognodig!!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu