Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"Ik ervaarde zijn verhaal als confronterend."
SharonPA i.o. Bravis ziekenhuisRuud spoorde op een duidelijke en inzichtelijke wijze aan tot reflectie op hoe wij als mensheid omgaan met de planeet. Ik ervaarde zijn verhaal als confronterend maar ook als een verhaal dat gehoord moet worden. Verder zorgde de gezonde dosis humor ervoor dat het verhaal ondanks de urgentie van de boodschap leuk was om naar te luisteren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Aansprekend verhaal, makkelijke spreker."
Margot TruijensPA in opleiding Zaans Medisch CentrumAansprekend verhaal, makkelijke spreker. En je hebt gelijk, we leven maar door zonder te zien waar we op afstevenen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf zei mijn oma altijd! Maar dat doen we niet genoeg, en nu zijn we weer even op ons nummer gezet. De link met gezondheid 2.0 snap ik, had misschien nog wat meer op ons werk toegespitst kunnen worden. Ik geef zelf veel leefstijl adviezen en heb Ruud ook al eens eerder gehoord maar merk bij mijn collega’s aarzeling om het in het consult mee te geven.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ik gun iedereen zo'n prikkelende uiteenzetting."
ilse HakvoortPhysician Assistant Maxima Medisch CentrumEen werkelijk prikkelende bespreking gehad, er worden onwijs veel voorbeelden van zeer actuele thema’s naar voren gehaald. Het zet je aan het denken, en het is inspirerend tegelijk. Ik gun iedereen zo’n prikkelende uiteenzetting.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Aansprekende manier van presenteren."
Lieke van het KaarPhysician assistant HeliomareAansprekende manier van presenteren met prikkelende stellingen en standpunten. Stiltes om de boodschappen te laten dalen. Soms wel hoog tempo van sterk inhoudelijk punten. Goed te volgen maar door hoog tempo bijna niet meer te reproduceren. Ik was er echt vol van, maar kan het toch met moeite terug vertellen merk ik.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Even bevlogen als briljante spreker."
Gerard KoenPhysician assistant BernhovenEven bevlogen als briljante spreker die je echt laat omdenken en een spiegel voorhoudt. Niet zachtzinnig maar wel altijd raak. Belangrijke onderwerpen passeren in hoog tempo de revue: klimaatverandering, ongelijke verdeling welvaart in de wereld, macht en machtsmisbruik, visie op een andere economie en niet te vergeten de gezondheidszorg (crisis). Fijn dat ik het zo nog eens kan herbeleven!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Het klimaatprobleem is confronterend helder geworden."
Lara Attayadocent Mill Hill CollegeInhoudelijk is de presentatie blijven hangen; de urgentie van het klimaatprobleem is confronterend helder geworden. Deels een somber perspectief maar Ruud heeft wel laten zien wat je zelf kunt doen in je eigen kring om een verschil te maken. En dat is hoopgevend. M.b.t. de presentatie had ik nog meer interactie met ons de docenten wel fijn gevonden.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Mooie presentatie met een stevige boodschap."
Franca PeekSectordirecteur VWO Mill Hill CollegeMooie presentatie met een stevige boodschap over beroepshouding en bedoeling van het onderwijs. Het verhaal is boeiend en put uit veel verschillende bronnen. De presentatie was echter veel minder interactief dan ik had verwacht en er zat erg veel herhaling in. Voor de sustainability development goals was nog maar weinig tijd over, wat ik jammer vond.


Beoordeling

8

Score Inhoud

7

Score Spreker
"Met zijn verhaal dwingt hij je na te denken."
HannekeDocent MHCHeel erg knap hoe Ruud kan schakelen tussen ‘filosofische’ gedachtes en de harde cijfers en feiten. Met zijn verhaal dwingt hij je na te denken over hoe je het zelf anders en beter kunt doen. Zowel thuis als in de klas.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Sterk en belangrijk verhaal."
Daan GrasveldOprichter The Urban Jungle Project / EbbenSterk en belangrijk verhaal Ruud. Knap hoe je mensen die hier niet dagelijks bij stil staan wakker wist te schudden met een kraakhelder verhaal en overtuigende presentatie. Je verhaal zou mij wellicht nog meer aanspreken als er meer ruimte voor persoonlijke kwetsbaarheid in zou zitten als aanvulling op de autoriteit die je nu uitstraalt. Maar dat is ongetwijfeld persoonlijk. Veel succes in de toekomst!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Leren doe je overal en al helemaal niet alleen in de klas."
Saskia BrockVestigingsmanager Tilburg en Berkel enschot HumankindIk vond het herkenbaar, klinkt misschien raar, maar heb al jaren het gevoel, waarom doen we eigenlijk zoals we doen? Ik heb kinderen die al 6 jaar vwo gedaan hebben (6 jaar al weerstand gekregen omdat hij niet in het “plaatje” van het onderwijs past. Wel zijn diploma gehaald, nu op de universiteit zit) en dagelijks popt de vraag op, bij hem met welk doel doe ik dit eigenlijk? Ik zeg dan altijd gekscherend: “joh, jij bent gewoon 20 jaar te vroeg geboren voor de huidige vorm van onderwijs”! Maar ik zou hem graag willen meenemen in de vorm waar ik het meeste in geloof: “leren doe je overal en al helemaal niet alleen in de klas”. Maar ja, de wereld om ons heen vraagt iets anders? Ik denk ook dat ik daarom bij Humankind werk en (nog) niet in het onderwijs… en de samenwerking tussen opvang en onderwijs zo belangrijk is. Wij hebben dan ook de missie dat elk kind die opgroeit tot een krachtige volwassene onze samenleving mooier maakt!


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Houdt mij inmiddels dag en nacht bezig."
Marieke HomanEigenaar LULA | Light Up Life AnywhereJe greep mij direct… je maakte me alert met je eerste betoog. Alles wat daarna kwam houdt mij inmiddels dag en nacht bezig. Wellicht zou een vergelijking met de huidige maatregelen en de maatregelen die genomen zouden moeten worden voor een stabiele aarde nog beter uit de verf kunnen komen. Met name ook het HOE; waar zou iedereen zich moeten melden/waar kun je jezelf verstaanbaar maken voor onze wereldtop…


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"De urgentie om aan te sluiten met de toekomst is mij duidelijk."
WendyLeerkracht Lowys PorquinIk heb met bewondering de lezing ervaren. Met complimenten voor het spreektempo. Het was bijzonder inspirerend, doordat er niet alleen een visie op de materie werd gegeven, maar het verhaal versterkt werd met voorbeelden uit het dagelijks leven. De urgentie om aan te sluiten met de toekomst is mij duidelijk.. nu is het tijd voor een gesprek met elkaar. Bedankt!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Bijna elke zin zette je wel aan het denken."
Eelco KoningMilieucoordinator Wienerberger B.V.Zeer inspirerend. Bijna elke zin zette je wel aan het denken. Soms ging dit dus wat snel, maar dat is aan de andere kant ook wel een leuke kieteling voor de binnenkant van je hoofd. Met name de link naar “jouw earth overshoot day” was confronterend. Het zou leuk zijn om iedereen die na de eerste sessie te laten uitrekenen zodat je daar later op terug kan komen.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Zou nog graag eens een stapje dieper willen gaan."
DobbelsteijnBusiness Development Director Faber HalbertsmaJe maakt goed de ‘sense of urgency’ duidelijk van de noodzaak anders naar onze business te kijken en met name naar de impact die we maken en zouden kunnen maken. De klassiek economische modellen zijn niet langer meer afdoende. Dat inspireerde mij. Zou nog graag eens een stapje dieper willen gaan. Ik zie namelijk ook dat iedereen geïnspireerd wegloopt van je lezing, maar dat we toch nog niet de ‘guts’, of de handen en voeten of misschien het leiderschap in huis hebben het echt anders te doen. Daar moeten we misschien ook nog wat meer in geholpen worden… Als je daar wat mee zou kunnen, verhoogt dat wellicht ook nog jouw impact weer 😉


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Brengt je met 2 benen terug 'in de natuur'."
Jan van LoonQ-HSE manager Straal- en spuitbedrijf Gebr. Van Ginkel BVEen eye-opener eerste klas waarbij je geen seconde je aandacht verliest en je op je fundament wordt uitgedaagd om breder en gemeenschappelijker te gaan denken èn doen. De manier waarop met feiten wordt gewerkt en niet met meningen is verfrissend en brengt je met 2 benen terug ‘in de natuur’. Het heeft een blijvend veranderde mindset veroorzaakt.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Een verfrissende en vaak ook confronterende presentatie."
Maarten OomesDirecteur Financiën en Bedrijfsvoering Pre WonenEen verfrissende en vaak ook confronterende presentatie. Dat laatste slaat niet op de presentatie maar meer op de vraag ”waar zijn we nu allemaal mee bezig”. Daarom voldoende redenen voor mij zelf om hier langer bij stil te blijven staan en te onderzoeken wat het met mij doet maar zeker ook ”hoe kan ik anders bijdragen”?


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een echte SDG ambassadeur."
Chretien HaenenStafmedewerker Kwaliteit MC St. JozefRuud heeft veel feitenkennis en kan makkelijk door de verschillende thema´s gaan. Zijn boodschap komt binnen. Een echte SDG ambassadeur die duidelijk maakt dat de mensheid moet veranderen en anders verandert wordt door onze planeet.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Een andere kijk op de toekomst."
DemiWondverpleegkundige LaurensIk vond dat Ruud een andere kijk op de toekomst geeft, met dezelfde inhoud die we allemaal wel voelen en we zien de noodzaak. Het leek alsof Ruud het van een andere kant heeft belicht en dat er over nagedacht werd. Dit is voor mij als zorgprofessional al interessant om te zien. Ik was zelf enorm enthousiast op de manier van overbrengen met humor, rust en serieuze momenten. Het is van een hoog niveau. De intelligentie in het geheel vond ik heel interessant, leerzaam en motiverend. Bedankt.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Mijn blik is iets scherper op mijn eigen bijdrage."
Hester LugtenManager Relatiebeheer Albeda ZorgcollegeBeste Ruud,
Het verweven probleem van de (Rotterdamse)zorg met een veel groter maatschappelijk probleem zette mij aan het denken. Waar zetten we op in als opvoeders, als mens, als ”die mensen van de zorg en onderwijs”. Waarom gaat het zoals het gaat en doen we zoals we doen in de zorg en in het onderwijs. Hoe zit het met d eoorsprong van ons probleem. Mijn blik is (hopelijk voor langere tijd) iets scherper op mijn eigen bijdrage en gesprek over de toekomst. dank.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ik heb tot het einde toe geboeid geluisterd!"
Robin HaksteegProjectleider deRotterdamseZorgEen verhaal dat zowel schrik als hoop aanwakkert en aan het nadenken zet hoe we verder moeten. Ik heb tot het einde toe geboeid geluisterd!


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu