Reacties van deelnemers

Beoordelingen en reacties
van bijna 20.000 deelnemers

"Meer pakkend dan dat je in het begin doet denken."
Martin SchuilenklopperLeidinggevend Monteur IBBREerst was het een verhaal waarvan ik dacht dat het mij niet heel veel zou doen. Later in de lezing draaide die mening en een dag later zette het me toch ook aan het denken. Al met al denk ik dat het toch meer pakkend is dan dat je in het begin doet denken en houd het je in je onderbewust zijn toch bezig.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Blijf ons en de sector wakker schudden en prikkelen!"
Daco BokxDirecteur - Ontwikkelaar BEMOG ProjektontwikkelingNa je eerste presentatie bij de BAM in de tramremise in Den Haag in 2018 enthousiast geworden van je serieuze boodschap, dit is verder uitgebouwd door jouw verhaal tijdens het BEMOG 50 jarig bestaan in Zwolle op 12 maart 2020, en nu nog pakkender (voor mij) tijdens de Dag van de Projectontwikkeling van de NEPROM vorige week. Blijf ons en de sector wakker schudden en prikkelen!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Voor mij was dit de meest waardevolle bijeenkomst van de dag."
Romélia SchwarzkächelFounder New Habitz B.V.Wat een inspirerend betoog! Voor mij was dit de meest waardevolle bijeenkomst van de dag. Van het begin tot het einde wist Ruud mij te boeien. Ruud gaf mij met zijn verhaal bevestiging op thema’s waar ik op aan het werken ben, plus inspiratie, motivatie en richting. Zijn energie en stijl zijn uniek. Dank Ruud, erg dankbaar dat ik naar je mocht luisteren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Een geboren spreker."
Tom StrousTechnisch Operationeel Manager Remade in HollandEen geboren spreker die door middel van zijn kennis en brononderzoek een gepassioneerd verhaal weet te vertellen. Hiermee maakt hij het niet alleen leuk om naar te luisteren, maar weet hij ook zijn boodschap duidelijk over te brengen.


Beoordeling

8

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ruud gebruikt ook humor/ironie, wat erg verfrissend is."
Anne van de KerkhofProject & Award Support Officer Tilburg UniversiteitInhoud was super interessant en Ruud wist het erg overtuigend te brengen en mensen te pakken met de presentatie, jammer dat het zo snel moest gaan waardoor ik soms geen tijd had om alle informatie echt tot me door te laten dringen. Ruud liet genoeg stiltes tijdens zijn presentatie vallen om de informatie op je in te laten werken, ik heb het meer over de lengte van de presentatie. Ruud gebruikt ook humor/ironie, wat erg verfrissend is.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ruud Veltenaar gaf ons ontiegelijk op de donder."
Piet BoomsmaProgramma manager Euregio Rijn-WaalEen schokkende ervaring. Ruud Veltenaar gaf ons ontiegelijk op de donder. De aanwezige politici en ambtenaren klapten hard en vertelden vervolgens hoe geweldig hun beleid bijdroeg aan de oplossing van de ons voorgespiegelde problematiek. Daarom heb ik mijn waardering voor de spreker teruggeschroefd van een 9 naar een 6. want hoe geweldig Ruud Veltenaar ook is als spreker, er ontbreekt duidelijk wat: zijn boodschap wordt niet gehoord. Zelf schaamde ik me kapot en ook dat heeft niet geholpen…


Beoordeling

9

Score Inhoud

6

Score Spreker
"Ik ben nog steeds erg geïnspireerd door het verhaal."
Bonnie TeunissenAdviseur Community Development Avalon AdviesIk ben nog steeds erg geïnspireerd door het verhaal. Ik merk dat het mij helpt om beter te verwoorden wat er aan de hand is en waarom het zo belangrijk is dat we ons gedrag gaan veranderen. Erg fijn! Ik ga je boek ook nog lezen.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Dit geeft ons weer nieuwe inzichten en aanknopingspunten richting Management en leidinggevenden."
Mirjam de VriesBusiness Excellence Manager GEODISHet was een hele enthousiaste prikkelende lezing die velen aan het denken heeft gezet en waar nog lang naar terug rerefereerd zal worden. Vanuit Business Excellence proberen we een juiste balans na te streven richting alle stakeholders, maar met name de aandacht voor onze PLANET gaat niet vanzelf. Dit geeft ons weer nieuwe inzichten en aanknopingspunten richting Management en leidinggevenden, top!


Beoordeling

10

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Bevlogen, het is eenvoudig om de aandacht erbij te houden."
Trynke PapaDocent/Onderzoeker SaxionBevlogen, het is eenvoudig om de aandacht erbij te houden. De interesse is geprikkeld om verder te lezen en te zoeken op de vele links en aanknopingspunten die in het verhaal zaten. Ik vind het ook prettig om eens een verhaal te horen dat niet uitsluitend technisch inhoudelijk is, dat horen we als ingenieurs al veel. Er werd op een goede manier omgegaan met wat ‘drammerige’ mensen in de zaal, die uit zichzelf onmogelijk zouden ophouden met hun punt maken. Zij konden hun zegje doen, er werd geluisterd en gereageerd, maar toen netjes afgekapt. Dit is erg belangrijk voor de overige toehoorders, die komen voor Ruud’s verhaal, en niet voor een uitvoerige discussie of het IPCC goed werk verricht.


Beoordeling

8

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Te begrijpen voor iedereen op elke leeftijd en met elk beroep."
Bram JansenStrategisch projectleider VOvAVond het geweldig dat het precies ging over de kern, wat te begrijpen is voor iedereen op elke leeftijd en met elk beroep. Ik heb net de notities nagelezen die leerlingen maakten tijdens het verhaal en ze wisten precies waarover het ging en ze waren onwijs geïnspireerd. Ook tijdens de groepsgesprekken met collega’s werden onderdelen van het verhaal aangehaald, dus het resoneerde!


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Heerlijk energiek, windt er geen doekjes om."
Thijs BuddinghProgrammamanager LOIHeerlijk energiek, windt er geen doekjes om en weet waar hij het over heeft, gestaafd door wetenschappelijk onderzoek. Ondanks dat de opwarming van de aarde en alle problemen die daar mee samen hangen geen goed nieuws is voor ons allen, weet Ruud dit helder en met humor te brengen en denkt daarbij ook in oplossingen.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ruud betrekt je hierbij, je kan er gewoon niet omheen.."
Wouter HoomanBusiness Developer Hollander TechniekWat een bevlogenheid! De manier waarop de mondiale problemen duidelijk worden geadresseerd maakt ons wakker, gelijktijdig worden deze grote problemen ook weer mooi teruggebracht naar het individuele niveau (je eigen invloedsfeer)! Ruud betrekt je hierbij, je kan er gewoon niet omheen.. En dat is ook hoognodig!!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Ik ervaarde zijn verhaal als confronterend."
SharonPA i.o. Bravis ziekenhuisRuud spoorde op een duidelijke en inzichtelijke wijze aan tot reflectie op hoe wij als mensheid omgaan met de planeet. Ik ervaarde zijn verhaal als confronterend maar ook als een verhaal dat gehoord moet worden. Verder zorgde de gezonde dosis humor ervoor dat het verhaal ondanks de urgentie van de boodschap leuk was om naar te luisteren.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Aansprekend verhaal, makkelijke spreker."
Margot TruijensPA in opleiding Zaans Medisch CentrumAansprekend verhaal, makkelijke spreker. En je hebt gelijk, we leven maar door zonder te zien waar we op afstevenen. Verbeter de wereld en begin bij jezelf zei mijn oma altijd! Maar dat doen we niet genoeg, en nu zijn we weer even op ons nummer gezet. De link met gezondheid 2.0 snap ik, had misschien nog wat meer op ons werk toegespitst kunnen worden. Ik geef zelf veel leefstijl adviezen en heb Ruud ook al eens eerder gehoord maar merk bij mijn collega’s aarzeling om het in het consult mee te geven.


Beoordeling

9

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Ik gun iedereen zo'n prikkelende uiteenzetting."
ilse HakvoortPhysician Assistant Maxima Medisch CentrumEen werkelijk prikkelende bespreking gehad, er worden onwijs veel voorbeelden van zeer actuele thema’s naar voren gehaald. Het zet je aan het denken, en het is inspirerend tegelijk. Ik gun iedereen zo’n prikkelende uiteenzetting.


Beoordeling

10

Score Inhoud

10

Score Spreker
"Aansprekende manier van presenteren."
Lieke van het KaarPhysician assistant HeliomareAansprekende manier van presenteren met prikkelende stellingen en standpunten. Stiltes om de boodschappen te laten dalen. Soms wel hoog tempo van sterk inhoudelijk punten. Goed te volgen maar door hoog tempo bijna niet meer te reproduceren. Ik was er echt vol van, maar kan het toch met moeite terug vertellen merk ik.


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Even bevlogen als briljante spreker."
Gerard KoenPhysician assistant BernhovenEven bevlogen als briljante spreker die je echt laat omdenken en een spiegel voorhoudt. Niet zachtzinnig maar wel altijd raak. Belangrijke onderwerpen passeren in hoog tempo de revue: klimaatverandering, ongelijke verdeling welvaart in de wereld, macht en machtsmisbruik, visie op een andere economie en niet te vergeten de gezondheidszorg (crisis). Fijn dat ik het zo nog eens kan herbeleven!


Beoordeling

9

Score Inhoud

9

Score Spreker
"Het klimaatprobleem is confronterend helder geworden."
Lara Attayadocent Mill Hill CollegeInhoudelijk is de presentatie blijven hangen; de urgentie van het klimaatprobleem is confronterend helder geworden. Deels een somber perspectief maar Ruud heeft wel laten zien wat je zelf kunt doen in je eigen kring om een verschil te maken. En dat is hoopgevend. M.b.t. de presentatie had ik nog meer interactie met ons de docenten wel fijn gevonden.


Beoordeling

9

Score Inhoud

8

Score Spreker
"Mooie presentatie met een stevige boodschap."
Franca PeekSectordirecteur VWO Mill Hill CollegeMooie presentatie met een stevige boodschap over beroepshouding en bedoeling van het onderwijs. Het verhaal is boeiend en put uit veel verschillende bronnen. De presentatie was echter veel minder interactief dan ik had verwacht en er zat erg veel herhaling in. Voor de sustainability development goals was nog maar weinig tijd over, wat ik jammer vond.


Beoordeling

8

Score Inhoud

7

Score Spreker
"Met zijn verhaal dwingt hij je na te denken."
HannekeDocent MHCHeel erg knap hoe Ruud kan schakelen tussen ‘filosofische’ gedachtes en de harde cijfers en feiten. Met zijn verhaal dwingt hij je na te denken over hoe je het zelf anders en beter kunt doen. Zowel thuis als in de klas.


Beoordeling

8

Score Inhoud

8

Score Spreker

Toelichting

Realtime verwerking & redactie

Alle beoordelingen van deelnemers worden realtime verwerkt. De inhoudelijke reacties van deelnemers worden logischerwijs eerst beoordeeld op grof taalgebruik, persoonlijke beledigingen etc.

Impact belangrijker dan applaus

Ik spreek over de urgente en belangrijke transformaties in de 21e eeuw. Klimaat, biodiversiteit, leefomgeving, democratie, kapitaal, economie… Dat is soms best confronterend en dat is precies de bedoeling.

Wat wordt wel en niet geplaatst?

Reacties van deelnemers die anoniem willen blijven worden niet geplaatst. Wij respecteren hun privacy. Verder plaatsen we alleen reacties wanneer deze er inhoudelijk toe doen (zowel positief als negatief).

Context van zenden en ontvangen

De inhoud van mijn verhalen en impact van mijn interventies zorgen ervoor dat ‘zender en ontvanger’ niet altijd ‘in synch’ zijn. Er bestaat altijd meer dan één werkelijkheid en dat vind je terug in de feedback.

Menu