Hellen – Kenia

Hellen vertegenwoordigt een groep van acht boeren in het Alego-district. Ze is 33 jaar oud en heeft zes kinderen. Ze is al 10 jaar boerin en is een zeer hardwerkend persoon.

Hellen is niet nieuw bij One Acre Fund. Ze kwam eigenlijk in 2016 bij het programma en heeft sindsdien gemerkt dat haar leven is veranderd, vooral in de zin dat ze sindsdien in staat is om haar gezin consequent te voeden en ondersteunen.

Dit jaar [2019] zal Hellen niet alleen kunstmest en maïszaden krijgen als onderdeel van haar lening, maar zal ze ook een zonnelamp aanschaffen. Ze is erg enthousiast over deze toevoeging omdat ze nu in staat zal zijn om licht te hebben tijdens donkere uren zodat haar kinderen kunnen studeren.

Met het micro-krediet zal Hellen’s groep in totaal acht lampen op zonne-energie kopen en de ontvangen landbouwbenodigdheden gebruiken om in totaal 2,25 hectare te beplanten.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu