Kavugo – Uganda

Kavugo vluchtte 4 jaar geleden uit de Democratische Republiek Congo en vestigde zich in de Nakivale Refugee Settlement in West-Oeganda, met haar man en 9 kinderen. Kavugo en haar familie verbouwen en verkopen groenten aan andere vluchtelingen in de nederzetting.

Deze lening maakt deel uit van het nieuwe Geld-Voor-Voedsel-Programma van het Wereldvoedselprogramma, dat vluchtelingen ondersteunt om voedsel te kopen. De vraag naar groenten van de vluchtelingengemeenschap in de nederzetting is enorm toegenomen. Als gevolg daarvan kan Kavugo momenteel niet aan de vraag naar haar diensten in de nederzetting voldoen, en daarom wil zij haar zaak uitbreiden om meer vluchtelingen te kunnen helpen.

Kavugo had een lening nodig om meer groenten te kunnen kopen om te verkopen. Met deze lening denkt Kavugo tot 100 vluchtelingen per dag te kunnen bedienen en ook een kraam te kunnen bouwen om van daaruit te verkopen. Kavugo heeft al toestemming gekregen van het Oegandese kantoor van de eerste minister die verantwoordelijk is voor de vluchtelingen om een kraampje op te zetten in de vluchtelingennederzetting, maar ze heeft niet genoeg kapitaal om dit te realiseren.

Kavugo is van mening dat haar bedrijf een belangrijke sociale impact heeft op de gemeenschap. Ze zegt dat ze, door groenten te verkopen, veel gezinnen in staat stelt om gezond en evenwichtig te eten.

Meer over deze lening

Deze lening is bijzonder omdat zij vluchtelingen helpt bij het opzetten van bedrijven om hun leven weer op te bouwen. Zij biedt vluchtelingen die in Uganda wonen toegang tot financiering onder de marktprijs. Deze leningen zullen vluchtelingen in de kampen helpen om bedrijven op te starten en te laten groeien, zodat ze inkomen kunnen genereren, anderen in dienst kunnen nemen en hun eigen onafhankelijkheid kunnen vergroten.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu