Vitale oplossingen voor de wereld van morgen

MEXIT - 52 afslagen naar een betere wereld

MEXIT staat voor Exit van onze Mindset en belemmerende overtuigingen. Het biedt tweeënvijftig eenvoudig uitvoerbare ideeën en oplossingen die bijdragen aan een meer duurzamere wereld en rechtvaardige samenleving.

Één voor elke week.
Thuis, aan de ontbijttafel.
Of op het werk of voor je organisatie.

If not you - them WHO?
If not now - then WHEN?
If not here - then WHERE?

Ruud als

Inspirator, spreker, moderator, interviewer, panellid, sidekick...

Doelgroep

Voor mensen en organisaties die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld

Maatwerk

Het event wordt geheel op maat samengesteld op basis van doelgroep, beoogd resultaat en gewenste impact.

What about you?

Wil jij 52 afslagen (eenvoudig te realiseren doelen, één voor elke week) die bijdragen aan een betere wereld?

Vraag offerte aan

Één zwaluw voorspelt veel goeds

Wat denk je dat er gebeurt als ieder individu en elke organisatie bijdraagt aan het creëren van een wereld waar we allemaal naar verlangen? Wanneer we elkaar inspireren om het juiste te doen, zelfs wanneer niemand kijkt?

MEXIT 52 is een zeer interactief inspiriment en uniek spektakel, met vitale ideeën en concrete voorbeelden van hoe ieder van ons kan bijdragen aan een betere wereld. In ons leven en werk. En wel onmiddellijk.

Onderwerpen en Maatwerk

Note: MAATWERK voor elk event
1. REALITY CHECK - bewustzijn (ratio)
2. UTOPIA VOOR REALISTEN - verlangen (hart)
3. RADICALE AFHANKELIJKHEID - verbinden (wij)
4. WALK THE TALK - manifesteren (ik)
4A. Voorbeeld voor CONSUMENSEN
4B. Voorbeeld voor ORGANISATIES
MEXIT 52 - het BOEK en kaartendeck
Note: MAATWERK voor elk event

Zonder uitzondering wordt MEXIT 52 voor elk evenement op maat gemaakt. Op basis van de achtergrond van de deelnemers en de gewenste impact. Voor mensen thuis (consumenten) of specifiek voor jouw markt, sector, medewerkers en/of klanten.

1. REALITY CHECK - bewustzijn (ratio)

Het creëren van een open mindset en opschorten van (voor)oordelen is belangrijk en zelfs een voorwaarde om actief bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Wat zijn de relevante feiten en eminente risico's die je moet weten? Zo creëer ik een open mindset bij bijna alle deelnemers; door een onvoorwaardelijk beroep op het hoofd en de ratio.

2. UTOPIA VOOR REALISTEN - verlangen (hart)

Het creëren van een open hart is de tweede belangrijke stap om onmiddellijk actie te kunnen ondernemen. Hoe ziet de ideale wereld eruit? Hoe kunnen we ons verbinden in verlangen-verstrengeling op weg naar een betere wereld? Dit is hoe ik passie losmaak bij bijna alle deelnemers: door een onvoorwaardelijk beroep op het hart en het ontketenen van een verlangen naar een betere wereld.

3. RADICALE AFHANKELIJKHEID - verbinden (wij)

Om een betere wereld te creëren moeten we deciviliseren en ons opnieuw verbinden met de natuur, met elkaar en met Zelf. In radicale onderlinge afhankelijkheid. Wat betekent dit voor jouw leven, werk of organisatie. Hoe wordt jouw leven, werk of organisatie waardevoller? Niet alleen financieel, maar vooral ook sociaal en ecologisch. Van ego naar eco en van doing well naar doing good.

4. WALK THE TALK - manifesteren (ik)

Het laatste en meest inspirerende vierde deel geeft concrete voorbeelden van hoe andere mensen en/of organisaties hun eigen MEXIT hebben bewerkstelligd. Inspirerende voorbeelden van omdenken en concreet bijdragen aan een betere wereld. In jouw leven en werk. Of als organisatie of instelling. MEXIT52 wordt altijd afgesloten met de tien belangrijkste, concrete acties als give-away's, die direct verschil maken en dienen als intrinsieke inspiratiebron om in beweging te blijven. Hieronder vind je een indicatie van thema's en onderwerpen hoe dat er voor mensen en organisaties uit zou kunnen zien.

4A. Voorbeeld voor CONSUMENSEN

Thema's voor tweeënvijftig afslagen (exits): 1. Mobiliteit - van A naar B, 2. Gezondheid - voeding en welzijn, 3. Wonen - huis en energie, 4. Spullen - kopen en consumeren, 5. Persoonlijk - meer keuzes.

4B. Voorbeeld voor ORGANISATIES

Voorbeelden van thema's en onderwerpen voor tweeënvijftig afslagen voor organisaties: 1. Purpose-gedreven organisaties, 2. Leiderschap vanuit de Bedoeling, 3. Het geheim van exponentiële organisaties, 4. Vitale en duurzame businessmodellen en samengevat 5. Hoe kunnen we onze organisatie significant meer van betekenis laten zijn door meer impact te creëren?

MEXIT 52 - het BOEK en kaartendeck

Publicatie van het boek "MEXIT 52" - met een fraai ontworpen deck van 52 kaarten, één voor elke week - plus ondersteunende website staat gepland voor het najaar 2021. Informeer naar de aantrekkelijke combinatie van een inspiriment met het boek voor alle deelnemers.

What about you?

Wil jij 52 afslagen (eenvoudig te realiseren doelen, één voor elke week) die bijdragen aan een betere wereld?

Vraag offerte aan

Wie gingen je voor?

Menu