Vitale oplossingen voor de wereld van morgen

Once Upon A Future

Een unieke belevenis en spannende expeditie naar de aandienende toekomst. Adembenemend, groots, verhelderend en alles overziend.

Ruud als

Inspirator, spreker, moderator, interviewer, panellid, sidekick...

Doelgroep

Iedereen die verlangt naar een betere wereld.

Maatwerk

Jouw event is erg belangrijk. Ook voor mij! Daarom is maatwerk de standaard. Inhoud, werkvormen en uitvoering. Er is altijd een naadloze aansluiting op thema, programma en achtergrond van de deelnemers.

Ik wil zelf mijn toekomst creëren!

Ga mee op een interactieve en spannende expeditie en creëer je eigen toekomst. Waar liggen de kansen die ik nu niet zie en hoe kan ik deze het beste benutten?

Vraag offerte aan

Spannende en relevante maatwerk productie - van huiskamer tot theater

De toekomst is veel leuker en spannender dan de meeste mensen denken. Once Upon A Future schept duidelijkheid over de toekomst en biedt hoop op een betere wereld. Het herijkt de bedoeling en werpt een nieuw licht op de turbulente tijden waarin we leven. Want zelfs in de grootste crisis schuilen altijd de beste oplossingen en nieuwe kansen. Once Upon A Future is geen clichématige wake-up call, maar een niet vrijblijvende call to action. Een appel op het hoofd en hart waar je echt iets mee wil doen. Kies zelf je onderwerpen en bepaal waar je de verdieping wenst. Keuze ook uit verschillende, interactieve werkvormen. Voor een klein event op kantoor tot een grootse productie in het theater? Het maakt niet uit. Impact is gegarandeerd en humor is gratis inbegrepen.
Once Upon A Future - Het complete en eerlijke verhaal

Onderwerpen en Maatwerk

Drie krachten die de wereld doen kantelen
Tien grootste uitdagingen en oplossingen
Acht grote innovaties die 21e eeuw zullen kenmerken
Impact op bedrijven, sectoren en markten
Nieuwe renaissance: andere kijk op samenleving en democratie
Scenario's voor optimisten, realisten en pessimisten
What about you?
Altijd IMPACT: unieke werkvormen en uitvoeringen
Drie krachten die de wereld doen kantelen

Onze wereld transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. De onafwendbare en onomkeerbare kanteling wordt gedreven door drie oncontroleerbare krachten: exponentiële technologieën, verduurzaming en globalisering. Wat is de impact en wat betekent het voor mij en mijn organisatie? En voor mijn dromen, visie en ambities?

Tien grootste uitdagingen en oplossingen

Acht van de tien immense uitdagingen van de mensheid zijn ecologisch van aard. En alle acht hangen samen met de grootste pandemie op aarde: de mensheid. Samen vormen ze een wezenlijk risico voor onze welvaart en ons welzijn. Het goede nieuws is dat wanneer de mensheid het probleem is, wij ook de oplossing zijn. Wat zijn de tien grootste risico's en uitdagingen? Hoe reëel zijn ze en wat kunnen we er aan doen? Met heel veel inspirerende en stimulerende voorbeelden van mensen en organisaties die het verschil maken. Die zelf de verandering zijn die ze in de wereld willen zien. Met concrete handvatten voor de praktijk.

Acht grote innovaties die 21e eeuw zullen kenmerken

Volgens Otto Scharmer (MIT) wordt de 21e eeuw gekenmerkt door acht institutionele innovaties. Mega transities die alles en iedereen raken. Of je nu wilt of niet. In de kern gaan ze over de wenselijke inrichting van de manier waarop we leven en hoe we ons verhouden tot elkaar, de natuur en alle ecosystemen. Ze gaan ook over bewust leiderschap en bestuur in het algemeen belang. Over hoe we technologie inzetten voor i.p.v. tegen de mensheid. Over ondernemende mensen die werk doen dat ertoe doet en dat van betekenis is. En ze gaan alle acht over de MEXIT: een exit van onze huidige mindset.

Impact op bedrijven, sectoren en markten

De transitie heeft natuurlijk ook grote impact op de belangrijkste pijlers van onze maatschappij, zoals: onderwijs, zorg en welzijn, energie, landbouw en voedsel. En op mobiliteit en logistiek, bouw en materialen. En natuurlijk ook op banken, investeerders en overheden. Wat betekent de grote omwenteling voor deze en andere belangrijke sectoren? Hoe word je 'future fit?' Hoe kun je het beste voorsorteren op de aandienende en ontketende toekomst? En waar liggen de kansen die je nu niet ziet en hoe kun je deze maximaal benutten? Afhankelijk van thema, doel en doelgroep is het mogelijk om een of meer specifieke sectoren te duiden en te verdiepen. Voor elk van deze sectoren zijn ook inspririmenten beschikbaar die ingaan op de desbetreffende sector en markten. Check hiervoor de collectie 'Toekomst vormgeven van.....'

Nieuwe renaissance: andere kijk op samenleving en democratie

De turbulente tijd waarin we leven, gaat gepaard met grote ontwrichtingen en alsmaar cumulerende crisis. Samen vormen ze een hartelijke uitnodiging aan de mensheid om op de 'Life Reset' knop te drukken die een MEXIT opgang brengt. Een exit van onze mindset: onze manier van denken, doen en laten. Krimp en eenvoud als dé oplossing. Met een focus op welzijn i.p.v. welvaart. Wat betekent dit voor onze samenleving? Hoe kunnen we inclusief samen leven in radicale afhankelijkheid? En wat betekent dit voor onze democratie? Waarbinnen ook de minderheid en stemlozen gehoord en gezien worden?

Scenario's voor optimisten, realisten en pessimisten

Tijdens het inspiriment wordt toegewerkt naar verschillende scenario's. Voor de korte, midden en lange termijn. Visualisaties van een mogelijke toekomst. Op basis van een uniek model: 'Pressure Cooker 21', dat aantoont dat er feitelijk maar één toekomst is. Waarvan niemand nu exact weet hoe deze eruit zal zien. Het is een wereld die we allemaal voelen en naar verlangen. Waarvan we weten dat we deze zelf kunnen en moeten creëren. En zo brengt elk scenario dezelfde uitkomst: een betere, meer duurzame wereld en eerlijke maatschappij.

What about you?

De apotheose is het niet vrijblijvende appel op het hoofd en hart. Wat ga jij nu doen? Welke bijdrage ga jij nu leveren; in je werk en thuis aan de ontbijttafel. Als leider, bestuurder of ondernemer. Maar vooral ook als bewust leider van je eigen leven. Als ondernemend mens die zelf de creator is van zijn of haar omstandigheden. Hoe doe je dat en kan ik dat ook? Het antwoord is ondubbelzinnig ja en wel nu en zo.....!

Altijd IMPACT: unieke werkvormen en uitvoeringen

Once Upon A Future is een uniek inspiriment en gebaseerd op mijn gelijknamige best sneller. Het is een 100% maatwerk productie. Ongeacht locatie; van huiskamer tot een groot theater. Van kinderen op de basisschool tot institutionele beleggers. En altijd met tonnen energie en interactiviteit. Keuze uit vele werkvormen, inclusief een kolderieke quiZZ, stemBUZZ, LagerhuiZZ of panneldiscuZZie.

Ik wil zelf mijn toekomst creëren!

Ga mee op een interactieve en spannende expeditie en creëer je eigen toekomst. Waar liggen de kansen die ik nu niet zie en hoe kan ik deze het beste benutten?

Vraag offerte aan

Wie gingen je voor?

Menu