Duurzaamheid, klimaat en leefomgeving

Ziel van Duurzaamheid

Een zeer actueel, confronterend en interactief inspiriment over de ecologische crisis en de vitale oplossingen voor de duurzame wereld van morgen. Hoe kunnen we duurzaamheid diep in de ziel van onze organisaties, werk en leven incorporeren en verder vormgeven en versnellen? Waar liggen de kansen die we nu niet zien of onvoldoende benutten?

Ruud als

Inspirator, spreker, moderator, dagvoorzitter, interviewer, panellid, sidekick en in elke gewenste combinatie

Doelgroep

Voor mensen en organisaties die de transitie naarmeer duurzaamheid willen versnellen

Maatwerk

Dit inspiriment wordt op maat samengesteld en zal naadloos aansluiten op de gewenste impact, de achtergrond van de doelgroep en de rest van het programma.

Opnieuw verbinden met de natuur

Ja, ik wil weten hoe ik zelf en binnen mijn organisatie de transitie naar meer duurzaamheid kan versnellen.

Vraag offerte aan

Opnieuw verbinden met de natuur

De mens heeft zich boven de natuur gesteld en de planeet dienstbaar gemaakt aan de economie. Deze immorele superioriteit heeft afgelopen decennia geleid tot een massale vernietiging van de natuur en tot uitsterving van honderdduizenden soorten. De wereld redt zich wel zonder de mensheid, maar hoe borgen wij onze toekomst en welzijn op een gezonde planeet?

Vitale oplossingen voor duurzame toekomst

Hoe kunnen wij onszelf en onze bedrijven en instituten opnieuw verbinden met de natuur? Hoe creëren we weer evenwicht tussen de planeet, de mensheid en de markt? Wat is de rol- en taakverdeling tussen overheid, bedrijfsleven en de samenleving? En wat zijn de vitale oplossingen voor duurzame, netto positieve organisaties en veerkrachtige samenlevingen?

Onderwerpen en Maatwerk

1. Ontkrachten van mythes
2. Morele verantwoordelijkheid
3. Iedereen een duurzame leider
4. Ontketen de ziel van je bedrijf
5. Doorbreek grenzen
6. Omarm de olifanten
7. Transitie naar Netto Positief
Gericht op sectoren en jouw praktijk
Interactieve werkvormen
1. Ontkrachten van mythes

Om een duurzame wereld en netto positieve organisaties te creëren, moeten we ons collectieve verleden begrijpen. Hoe plaatsen we de ecologische en sociale crisis en de gewenste oplossingen in de juiste context?

2. Morele verantwoordelijkheid

Wie de wereld kapot maakt moet ervoor betalen. Wat zijn de vijf basisprincipes voor duurzame, netto positieve organisaties en hoe ontwikkel je deze duurzame principes?

3. Iedereen een duurzame leider

Hoe word je een effectieve, duurzame leider en wat zijn de kenmerken en eigenschappen van deze leiders op alle posities in de organisatie?

4. Ontketen de ziel van je bedrijf

Niets kan grootser zijn dan een bedrijf, hoe klein ook, dat gewetensvol en duurzaam wordt geleid. En niets kan verachtelijker of armtierig zijn dan een bedrijf, hoe groot ook, dat oneerlijk en zonder barmhartigheid wordt geleid. De grote vraag is dus; hoe transformeer je van winst naar waarde en hoe creëer je dan waarde voor alle stakeholders?

5. Doorbreek grenzen

Groots denken en kleiner doen. Hoe stel je ambitieuze, netto positieve doelen en met welk geduld en minuscule stappen kun je deze realiseren? En waarom is wijsheid dan veel belangrijker dan kennis en informatie?

6. Omarm de olifanten

Wat zijn de belangrijkste problemen die we niet langer kunnen negeren en hoe kunnen we deze olifanten het beste omarmen? En wat zijn de olifanten waar we niet graag over praten en waarom zijn ze zo lastig aan te pakken?

7. Transitie naar Netto Positief

Hoe word je na net zero een netto positieve organisatie en waarom verbeteren dan je resultaten en prestaties? In alle aspecten. Voor iedereen. Overal en altijd.

Gericht op sectoren en jouw praktijk

Het inspiriment 'De ziel van zorg en welzijn' wordt op maat samen gesteld en een grondige briefing en voorbereiding zorgt voor naadloze aansluiting op de achtergrond van de deelnemers en de rest van het programma.

Interactieve werkvormen

Dit inspiriment wordt aangeboden als een interactieve lezing of masterclass van 30 minuten tot een dagdeel. Afhankelijk van de duur, kan deze ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een stemBUZZ, mentiQUIZ of zelfs een lagerhuisdebat. In een workshop kan het thema verder worden verdiept en concreet vertaald worden naar de eigen praktijk, inclusief concrete handvatten en acties voor de korte en lange termijn.

Opnieuw verbinden met de natuur

Ja, ik wil weten hoe ik zelf en binnen mijn organisatie de transitie naar meer duurzaamheid kan versnellen.

Vraag offerte aan

Wie gingen je voor?

Menu