Liliana Lucia – Paraguaya

Microkrediet voor Liliana Lucia uit de stad Villa Elisa en eigenares van een waterdistributiebedrijf dat “Aguasan” heet. Zij merkt op dat zij dankzij haar werk deze onmisbare dienst verleent aan de mensen in haar buurt.

Liliana Lucia merkt op dat zij besloot zich tot Fundación Paraguaya te wenden met de bedoeling haar dienstverlening te kunnen verbeteren en op die manier haar werk te kunnen voortzetten.

Ze wil investeren in het onderhoud van de waterput die ze heeft, en op deze manier deze onmisbare dienst kunnen blijven verlenen aan haar klanten.

Meer over deze lening

Deze lening is bijzonder omdat zij gemeenschappen financiert bij hun essentiële watervoorzieningen. Het helpt bij de financiering van een nieuw product dat Fundación Paraguaya heeft gelanceerd, “Ikatu Agua” genaamd, dat mensen in afgelegen gemeenschappen in staat zal stellen putten te graven, pijpleidingen aan te leggen en watermeters te installeren om de toegang tot schoon drinkwater uit te breiden. Leningen als deze worden verstrekt aan ofwel sanitaire besturen (die hun hele gemeenschap vertegenwoordigen) ofwel individuen.

Het sanitaire bestuur sluit contracten af met aannemers en houdt toezicht op de bouw van waterdistributiesystemen, terwijl het terugbetalingen int van de getroffen gemeenschapsleden.

Individuen kunnen ook toegang krijgen tot deze lening om te investeren in aansluitingen of drinkwaterinstallaties in hun huizen, maar ook om te investeren in hun waterleverancier/distributiebedrijf voor hun gemeenschap.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu