Metrine’s Groep – Kenia

Microkrediet voor Metrine, als vertegenwoordigster van haar groep van 10 boeren in het Lugari District, Kenia. Zij is moeder van 6 kinderen en staat in haar gemeenschap bekend als een zeer hardwerkend persoon.

In eerste instantie sloot Metrine zich in 2013 aan bij One Acre Fund, omdat ze de beste kwaliteit kunstmest en hybride zaden wilde krijgen. Sinds ze aan het programma deelneemt, zegt ze dat haar leven is verbeterd, vooral omdat ze haar gezin consequent te eten kan geven.
Met de winst van het komende oogstseizoen is Metrine van plan om haar kinderen naar school te sturen. De 10 boeren in Metrine’s groep zullen in totaal 11,5 hectare land beplanten met de maïszaden en kunstmest die ze met de lening hebben gekregen. Bovendien zullen sommige boeren in de groep een led zonnelamp kopen.
Meer over deze lening

Deze lening maakt deel uit van het geïntegreerde landbouwpakket van One Acre Fund, dat groepen kleine boeren voorziet van zaden en meststoffen op krediet, landbouwopleiding ter plaatse en verzekeringsmogelijkheden. Leners hebben ook de mogelijkheid om lantaarns op zonne-energie aan te schaffen als onderdeel van het leningenpakket.

Om de leners meer flexibiliteit te geven, staat One Acre Fund hen toe van groep te veranderen, uit het programma te stappen en hun leenbedragen te wijzigen voordat zij hun inputs ontvangen.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu