Nora – Palestina

Nora wil graag dokter te worden zodat zij en haar familie een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Zij is 20 jaar oud en woont met haar familie in Hebron, op de Westelijke Jordaanoever.

Nora wil graag dokter te worden zodat zij en haar familie een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Zij is 20 jaar oud en woont met haar familie in Hebron, op de Westelijke Jordaanoever. Ze studeert geneeskunde aan een plaatselijke universiteit. Ze studeert hard en wil zo snel mogelijk afstuderen om andere mensen te kunnen helpen en behandelen. Haar vader is de enige kostwinner van het gezin, maar zijn inkomen is onvoldoende om Nora’s opleiding te betalen.

Meer over deze lening

Deze lening maakt deel uit van het nieuwe onderwijsprogramma van FATEN, dat bedoeld is om het schoolgeld te financieren van studenten wier familie een laag inkomen heeft of in de informele economie werkt. Het geld wordt gebruikt om de kosten van het hoger onderwijs geheel of gedeeltelijk te betalen. Door deze lening kunnen studenten met beperkte middelen toch studeren.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu