Philis – Kenya

Philis is al meer dan 20 jaar boerin en is er nu trots op dat zij haar groep van 19 boeren in het Teso-district vertegenwoordigt. Ze is 37 jaar oud, getrouwd en heeft vier kinderen.

Philis ziet zichzelf graag als een zeer betrouwbaar persoon. Ze werkt sinds 2018 samen met One Acre Fund en besloot haar groep te vertegenwoordigen omdat ze actiever wilde zijn in haar gemeenschap. Ze zegt dat deel uitmaken van de One Acre Fund-gemeenschap ervoor heeft gezorgd dat ze haar gezin consequent heeft kunnen voeden. Philis is van plan om de winst van het komende seizoen te gebruiken om haar kinderen naar school te sturen.

In totaal zal de groep van Philis inputs ontvangen om 8,75 acres land te bewerken. Aangezien sommige leden van de groep ook een zonnelamp zullen aanschaffen, zal de groep met deze lening ook in totaal negen zonnelampen ontvangen.

Meer over deze lening

Deze lening is bijzonder omdat zij kleine boeren steunt bij de aankoop van zaden en ledlantaarns op zonne-energie.

Deze lening maakt deel uit van het geïntegreerde landbouwpakket van One Acre Fund, dat groepen kleine boeren voorziet van zaden en meststoffen op krediet, landbouwtraining ter plaatse en verzekeringsopties. Leners hebben ook de optie om lantaarns op zonne-energie te kopen als onderdeel van het leningenpakket.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu