Ramia – Palestine

Microkrediet voor Ramia om haar positie en kwetsbaarheid als Palestijnse vrouw op de Westbank te versterken.

Ramia is een hardwerkende vrouw die haar uiterste best doet om haar gezin een fatsoenlijk leven te geven. Ze is 39 jaar oud, moeder van twee schattige kinderen, en woont met haar gezin in een dorp in de buurt van Hebron, op de Westelijke Jordaanoever.

Ramia werkt in de landbouw waar ze verschillende soorten groenten plant en verkoopt aan haar klanten. Ze wendde zich tot FATEN, Palestine for Credit and Development, om een lening aan te vragen voor de aankoop van zaden, meststoffen en pesticiden voor haar werk. Dit zal haar productie verhogen en haar inkomen verbeteren.

Meer over dit microkrediet

Deze lening is bijzonder omdat het tot doel heeft de positie van Palestijnse vrouwen op de Westbank te versterken. De Palestijnen staan voor unieke uitdagingen als gevolg van het economische en politieke klimaat op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu