Spreker duurzaamheid

Vitale ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen

Onze maatschappij en samenleving verkeren niet alleen in een polycrisis, maar ook in een onvermijdelijke transitie naar een volgende fase in onze beschaving. Deze omwenteling brengt ons in het begin veel chaos die uiteindelijk leidt tot een nieuw tijdperk, met een meer duurzame wereld. Zo wordt het evenwicht weer hersteld tussen de planeet, de markt en de mensheid.

Ben jij op zoek naar een inspirerende spreker over duurzaamheid?

Ruud Veltenaar behoort tot de meest gevraagde en best beoordeelde sprekers over duurzaamheid en zijn inspirimenten voor leiders, ondernemers, investeerders en andere proactieve, ondernemende mensen zijn unieke belevenissen die bijna iedereen echt in het hoofd en hart raken en hen daarmee blijvend in beweging zet.

Met bijna 30 jaar ervaring als duurzaam ondernemer en impact investor neem ik je graag mee op expeditie naar Protopia, de duurzame wereld waarnaar bijna iedereen verlangt. Impact gegarandeerde met veel energie en hilarische kwinkslagen.

Als spreker duurzaamheid bied ik een aantal inspirimenten, lezingen, masterclasses en workshops met een duidelijke routekaart en hoe we de duurzaamheidstransitie met elkaar kunnen versnellen. Doe op tijd je riemen vasten en houdt de helm op!

Maatwerk is de standaard en inhoud is leidend

Onderstaande inspirimenten kunnen naar wens en behoefte gecombineerd worden en uiteraard aangepast worden voor elke specifieke doelgroep binnen en buiten jouw sector. Vanzelfsprekend kunnen eigen suggesties ook worden toegevoegd. Ik bespreek graag jouw doelstellingen en specifieke wensen.

Opnieuw verbinden met de natuur

TIP! – De ziel van duurzaamheid

De mens heeft zich boven de natuur gesteld en de planeet dienstbaar gemaakt aan de economie. Deze immorele superioriteit heeft afgelopen decennia geleid tot een massale vernietiging van de natuur en tot uitsterving van honderdduizenden soorten. De wereld redt zich wel zonder de mensheid, maar hoe borgen wij op een gezonde planeet een goed leven voor iedereen?

Hoe kunnen wij onszelf en onze bedrijven en instituten opnieuw verbinden met de natuur? Hoe creëren we weer evenwicht tussen de planeet, de mensheid en de markt? Wat is de rol- en taakverdeling tussen overheid, bedrijfsleven en de samenleving? Wat zijn de vitale oplossingen en hoe kunnen we de onvermijdelijke transities versnellen?

Meer interactieve inspirimenten over duurzaamheid

Alles en iedereen duurzaam

Riemen vast: versnellen van duurzaamheid

Van voetprint naar handafdruk

Transitie naar Netto Positief levert meer op

Van winst naar waarde

Leiderschap voor duurzame toekomst

Vijf decennia geleden schokte ‘Limits to Growth’ de wereld en bijna vijftig jaar lang hebben we de waarschuwing genegeerd. Met het overschrijden van de planetaire grenzen is een omwenteling onvermijdelijk geworden. Hoe kunnen we de verduurzaming van onze systemen, sectoren en bedrijven versnellen?

Waar liggen de kansen die we nu niet zien, laat staan benutten? En welke rol is weggelegd voor overheden, bedrijfsleven en de samenleving?

Het inspiriment ‘Van voetprint naar handafdruk’ is een unieke belevenis dat  moedige mensen en organisaties stimuleert tot een mentaliteitsverandering van “minder slecht” naar “in alle aspecten positief”. Waarom is het zo noodzakelijk en tegelijk zo vreselijk leuk om netto positief te worden?

En hoe komt het dat de resultaten en performance van Netto Positieve bedrijven beter zijn? In alle aspecten. Voor alle stakeholders. Altijd en overal.

Dit inspiriment biedt ondernemers, leiders, managers en commissarissen praktische inzichten en handvatten voor waardecreatie op de lange termijn. Leiden vanuit de aandienende toekomst op basis van de bedoeling met heldere, niet-onderhandelbare waarden en normen.

Hoe kunnen we de belangen van alle stakeholders dienen en tegelijk de performance en resultaten van de organisatie verbeteren?

Wie gingen je voor?

Logo Eneco

Jouw event is erg belangrijk. Ook voor mij!

Hoe wij samen ook van jouw event een unieke belevenis maken?

Maatwerk is de
standaard

Elk inspiriment over duurzaamheid en de transitie naar een meer duurzame wereld is 100% maatwerk en wordt grondig voorbereid.

Altijd naadloze
aansluiting

Elk inspiriment over duurzaamheid sluit naadloos aan op het programma, de achtergrond van de deelnemers en de beoogde impact.

Super interactief
en met veel humor

Elk inspiriment is super interactief en werkvormen als stemBUZZ, mentiQUIZZ en Lagerhuisdebat maken van passieve luisteraars actieve participanten met ideeën en oplossingen.

Unieke belevenis
met mega impact

Elk inspiriment over duurzaamheid is een echte belevenis waar de deelnemers nog maanden lang over nadenken en spreken. Mede dankzij een uniek naslagwerk en een digitale nazit.

Ruud Veltenaar aan het werk
Menu