Onvermijdelijke en onomkeerbare transities

Omwenteling van systemen, instituten, markten en sectoren

Hoe uit chaos het nieuwe geboren wordt

We hebben de afgelopen honderd jaar mensen en onze planeet dienstbaar gemaakt aan welvaart en economische groei. Daarmee hebben we de maatschappij en onze samenleving geleid naar een draconische vorm van georganiseerde chaos. Problemen veroorzaakt door mensen en hun belemmerende overtuigingen. En omdat we zijn gaan geloven in mythes en zijn vergeten dat het slechts mythes zijn.

Verandering van tijdperk

We leven in een verandering van tijdperk en dat vraagt bijna het onmogelijke van ons. We moeten enerzijds het oude en vertrouwde los laten, en anderzijds het nieuwe en onbekende te omarmen. Als we de bestaande chaos zien als een kans om het wezenlijk anders te doen, doen wordt de crisis instrumenteel en kunnen we onze maatschappelijke systemen en bedrijven transformeren en verbinden met het nieuwe tijdperk.

Transformeren is mensenwerk

Onderstaande inspirimenten gaan over de onvermijdelijke transities in de 21e eeuw en nemen je mee naar een fascinerende toekomst. Indringende inzichten en hoopvolle perspectieven voor ons leven en werk. Concrete denkkaders en handvatten om zelf als organisatie en mens in beweging te komen en onze bedoeling en acties terug te brengen naar het menselijke niveau. Want transformeren is mensenwerk. De keuze is aan ons.

Terug naar de maatschappelijke roots

1. Toekomst impact investing & banking

Leven en werken in slimme steden

2. Toekomst bouw & infrastructuur
Hoe zorg je als bank of als investeerder dat je relevant blijft in de aandienende toekomst? De sector staat in het middelpunt van een maatschappelijk debat over haar plaats en rol in de samenleving. Terug naar de kern betekent voor banken, vermogensbeheerders en investeerders het verbinden met de bedoeling en de rol van facilitator van vooruitgang en evolutie. Voor alle stakeholders, binnen de grenzen van de planeet.

Hoe ziet ons leven en werk eruit in de slimme stad van de toekomst? Met een duurzame infrastructuur en nieuwe modellen voor bestuur en directe democratie. Mobiliteit als een dienst? Alles verbonden en overal camera’s? Hoe slim is een stad zonder sociale cohesie?

Urbanisatie en sociale cohesie

3. Toekomst vastgoed en assetmanagement

Smarter, faster & more human

4. Toekomst slimme industrie en productie
COVID-19 heeft de mythe van eeuwigdurende rendementen en stabiliteit van de vastgoedmarkt blijvend ontkracht. Hoe zal de markt zich ontwikkelen als de nadruk steeds meer komt te liggen op vastgoed dat de vitale functies in de maatschappij ondersteunt? Minder kantoren en winkels, meer locaties waar we kleinschalig zorg verlenen en kunnen leren. Betaalbaar en duurzaam wonen, zelfstandig en veilig, liefst zo lang mogelijk. Waar liggen de kansen en hoe benut je deze?

Baanbrekende technologieën, innovatieve business-modellen, nieuwe partnerships en ketenintegratie. Slimme fabrieken zijn flexibel, werken veilig en foutloos. De productie is duurzaam en efficiënt. Mensen en robots werken naadloos samen. Acht transformaties in de praktijk en…

Multichannel met focus op consuminderen

6. Toekomst retail en winkelen

Drie Realiteiten: virtual – augmented – mixed

7. Toekomst media, entertainment & cultuur

De retailwereld is radicaal en blijvend veranderd door covid-19. Technologie en digitaal winkelen bepalen nu wat en hoe de consument het wil. Wat betekent dit voor de retailsector en winkels? En voor consumenten, die steeds meer zullen gaan consuminderen?

Transitie naar nieuwe bedrijfsmodellen voor inhoud en distributie, die de wijze waarop mensen over de hele wereld worden geïnformeerd en vermaakt, volledig op zijn kop zet.

Uitgangspunten voor mijn werk

Zes principes voor mijn inspirimenten

In mijn werk staan zes principes centraal en ze verwoorden waar ik voor sta en waar ik naar streef. Je vind ze terug in al mijn keynotes, masterclasses, workshops, colleges, boeken en andere publicaties.

Menu