WorldSkills Conference 2018

Unting for Youth: ondersteunt netwerken voor innovatieve oplossing van vaardigheden. Over de eisen van een beroepsbevolking met een nieuwe reeks kernvaardigheden om complexe en onvoorziene uitdagingen creatief aan te pakken.

Door de toenemende kloof tussen de vaardigheden die worden onderwezen en de vaardigheden waaraan de markt behoefte heeft, zitten miljoenen jongeren zonder werk. De automatisering neemt steeds meer alledaagse taken over en er ontstaan in hoog tempo nieuwe bedrijfstakken. Deze Vierde Industriële Revolutie vraagt om arbeidskrachten met nieuwe kernvaardigheden om complexe en onvoorziene uitdagingen creatief aan te pakken.

Kan het Nederlandse concept van de “Triple Helix”, waarin overheid, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar verweven zijn, een deel van de oplossing zijn? Dat was de vraag die tijdens de hele WorldSkills Conference 2018 iedereen bezig hield.

Nieuwsbrief: ga je mee op expeditie?

Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief “Expedition 21” over de kolderieke reis door de 21e eeuw. Met inspirerende artikelen, knetterende podcasts en vlijmscherpe columns over mens, onmens, over het doel én de bedoeling.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu