Basis uitgangspunten

Zes principes voor elke lezingen

In mijn werk staan zes principes centraal en ze verwoorden waar ik voor sta en waar ik naar streef.

Je vind de principes terug in mijn lezingen, workshops, mini-colleges, boeken en andere publicaties.

1. Het eerlijke verhaal
2. Kuur tegen de waan van de dag

We verkeren niet in een gezondsheidscrisis of economische depressie, maar in een transformatie naar een volgende fase in onze beschaving. En er bestaat geen snelle oplossing voor de immense problemen die we zelf hebben gecreëerd. Ik vertel het eerlijke en complete verhaal. Op basis van feiten. Wat zijn onze belemmerende overtuigingen en wat zijn de vitale oplossingen voor de wereld van morgen?

Mijn inspirimenten gaan nooit over wat er vandaag gebeurt maar over wat er elke dag gebeurt. Ik duid zelden de sensationele trends, maar wel de fundamentele ontwikkelingen in onze maatschappij en samenleving. Het weer van morgen is irrelevant, als het over het klimaat moet gaan. Zo probeer ik een dieper en eerlijker inzicht te geven in hoe de wereld werkt. Vandaag en mogelijk ook in de toekomst.

3. Onafhankelijk maar niet neutraal
4. Gericht op vitale oplossingen

Ik ben onafhankelijk, maar niet neutraal, noch onbevooroordeeld. Dat betekent niet dat ik partijdig ben of maar één ideologie aanhang. Ik ben transparant over mijn standpunten en hecht groot belang aan feiten. Maar deze geef ik betekenis door ze te interpreteren. Daarom ben ik open over mijn wereldbeelden en morele overtuigingen. Als de feiten veranderen, veranderen mijn meningen mee.

Ik bestrijd stereotypen, vooroordelen en angstzaaierij. Ik geloof dat een flinke dosis scepsis en realisme een blik opent op de wereld en onszelf. Mijn inspirimenten zijn soms confronterend, maar zeker niet bedoeld om te shockeren. Daarbij heb ik niet alleen oog voor de problemen, maar vooral voor de vitale oplossingen voor de wereld van morgen. Ik ben voor positieve verandering en draag daar ook zelf actief aan bij.

5. Impact boven applaus
6. Geen gelijk, maar wel een punt

Een positieve en vooral blijvende impact is belangrijker dan hoge beoordelingen en applaus.  Ik vertel mensen niet wat ze graag willen horen, maar wat ze zouden moeten weten. Daarom deel ik altijd mijn content, als een vorm van nazorg. Zo krijg ik ook meer feedback, worden mijn inspirimenten steeds intenser en de impact groter.

Ik geloof in transparantie en continue zelfverbetering. Als ik het verkeerd zie, geef ik dat toe en corrigeer ik het. Ik span mij elke dag in om mijzelf, mijn visie en bijdragen aan een betere wereld te verbeteren. In verlangenverstrengeling en radicale afhankelijkheid. Tenslotte vind het belangrijker om een punt te hebben dan mijn gelijk te halen.

Menu